Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Επιμένει η Β.Κορέα: Στα μέσα Αυγούστου έτοιμο το σχέδιο επίθεσης στο νησί Γκουάμ

http://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2017/08/10/92668/main/KIM.jpg
Η Βόρεια Κορέα δεν κάνει πίσω από την πρόθεσή της να κάνει επίθεση στην νήσο Γκουάμ επικράτειας Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό.


Αντιθέτως, όπως τόνισε το κρατικό πρακτορείο της χώρας KCNA το σχέδιο για το πυραυλικό χτύπημα θα είναι έτοιμο έως τα μέσα Αυγούστου και ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα αποφασίσει το χρονικό πλαίσιο της επίθεσης – αν τελικώς συμφωνήσει με το σχέδιο που θα εκπονηθεί. Παράλληλα, η Πιονγιάνγκ απάντησε στις «πύρινες» δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας λόγο για «ένα σωρό ανοησίες».
Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων τύπου Hwasong-12 που «θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία», όπως δήλωσε ο διοικητής της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγός Κιμ Ρακ Γκιόμ.


«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40χλμ από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.
Ο στρατηγός Κιμ Ρακ Γκιόμ έκανε καμία αναφορά περί ενίσχυσης των πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές, δυνατότητα που πλέον έχει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου