Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Στάση εργασίας εφοριακών

http://www.rthess.gr/photos/eforia_61.jpg
Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από τους εφοριακούς στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής.




 Διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις εναντίον εφοριακών υπαλλήλων οι οποίες όπως καταγγέλλουν λαμβάνουν πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας. "Οι υποσχέσεις, οι εξαγγελίες που μένουν στα χαρτιά και οι καλές προθέσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας δεν βοηθούν ούτε μπορούν να μας καθησυχάσουν" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

"Την ίδια στιγμή το σοβαρότατο ζήτημα της άρσης της ποινικής, πειθαρχικής και αστικής ευθύνης παραμένει άλυτο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα οργανωμένα συμφέροντα καταφέρονται εναντίον του φοροελεγκτικού μηχανισμού με μηνύσεις και κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, υπερβάλλων ζήλο κλπ. υποχρεώνοντας τους συναδέλφους να εμπλακούν σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με τα νομικά τους οπλοστάσια, υπερασπιζόμενοι την υπηρεσία και τους εαυτούς τους… με δικά τους έξοδα!!!

Επιπλέον, η μισθολογική εξομοίωση των νέων συναδέλφων παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. παραμένει ανεκπλήρωτη δέσμευση με αποτέλεσμα νέοι συνάδελφοι να οδηγούνται ακόμα και σε παραιτήσεις".

Καλούν την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να σταθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και των περιστάσεων.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου