Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

http://www.thessnews.gr/photos/kotz2_1.jpg
Στη Θεσσαλονίκη, «σε μία ιστορική πόλη, η οποία έχει σφραγιστεί από τους πολιτισμούς πολλών λαών» θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας,




... όπως ανέφερε σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα. 
«Σε αυτό τον κόσμο που αλλάζει γρήγορα, είναι σημαντικό να είναι σταθερά αναπτυσσόμενες οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, δύο σπουδαίες χώρες με μεγάλη ιστορία και ακόμη μεγαλύτερο κοινό μέλλον» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.
«Οι χώρες μας βρίσκονται σε μία περιοχή γεμάτη από κρίσεις: από τα βόρειά μας στην Ουκρανία, από τα νοτιοδυτικά μας στη Λιβύη, νοτιοανατολικά μας στη Συρία και στο Ιράκ. Είμαστε δύο χώρες που θέλουμε την ειρήνη στην περιοχή, που θέλουμε τη σταθερότητα και για αυτό οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και να ανταλλάσουμε γνώμες και ιδέες σε αυτό το θέμα» πρόσθεσε.
«Είναι σπουδαίο να είμαστε μία άγκυρα σταθερότητας σε ένα κόσμο που αλλάζει και έχει αστάθειες, αλλά να υπάρχει αυτή η σταθερή σχέση φιλίας με ειλικρίνεια. Έχουμε και διαφορές έχουμε και διαφωνίες, αλλά έχουμε και μία θετική ατζέντα μπροστά μας για να προχωρήσουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων.
«Κουβεντιάσαμε, επίσης, για ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη διαβίωση της μουσουλμανικής μειονότητας και της εκπαίδευσής της και της ελληνικής παρουσίας από την Ίμβρο μέχρι την Κωνσταντινούπολη, για να λυθούν και ορισμένα προβλήματα νομικού ή γραφειοκρατικού χαρακτήρα που υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια.  Με χαρά μου, συμφωνήσαμε με τον συνάδελφό μου, Mevlüt, να ψάξουμε και  να προωθήσουμε λύσεις για ζητήματα που δεν χρειάζεται να εκκρεμούν» υπογράμμισε.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου