Έχασε στο Εφετείο ο Π. Ψωμιάδης αγωγή, με την οποία ζητούσε 300.000 ευρώ από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, επειδή θεώρησεως συκοφαντική δυσφήμηση δηλώσεις του πρώην ευρωβουλευτή το 2010, με αφορμή τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών με λεωφορεία.
Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 1948/2017 απόφασή του το Εφετείο Θεσσαλονίκης (τμήμα Γ’), απορρίπτει την έφεση κατά της 2024/2015 οριστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και καταδικάζει τον πρώην Περιφερειάρχη σε δικαστική δαπάνη 700 ευρώ. Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί σε άλλα 6.000 ευρώ που είχε καταδικάσει το πρωτόδικο δικαστήριο τον Π. Ψωμιάδη να πληρώσει ως δικαστικά έξοδα στον Μ. Τρεμόπουλο.
Η υπόθεση αυτή έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και είχε φτάσει στην Ευρωβουλή. Οι επίδικες δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου, στις 7.9.2010, ήταν ότι: «Τα 11 εκ. ευρώ της υπέρβασης είναι το 12% της ανάπλασης του συνόλου της νέας παραλίας και το 2,25% του προϋπολογισμού του μετρό. Οι πολίτες που υφίστανται τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ζητούν δικαιοσύνη και αποκατάσταση της βλάβης. Αν δεν το κάνουν, ως οφείλουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, θα τα διεκδικήσουμε εμείς στο όνομα των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος».
Το ελληνικό Δημόσιο είχε ζημιωθεί κατά 11.273.378 ευρώ κατά την ανάθεση και τη διανομή των δρομολογίων για τη μεταφορά μαθητών του νομού από τους εκπροσώπους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έκθεση ελέγχου το 2010 του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κατά την οποία για τις χρονικές περιόδους 2004-2007:
«α) δεν προέβησαν σε καμία συμπίεση του κόστους μεταφοράς των μαθητών,
β) σε πολλές περιπτώσεις τα συμφωνηθέντα ποσά για την εκτέλεση ορισμένων δρομολογίων ήταν πολλαπλάσια από τα προβλεπόμενα ως ανώτατα όρια, που προκύπτουν από την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου… και ανατέθηκαν χωρίς να εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης των εν λόγω δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ των νομών και στη συνέχεια από τουριστικά λεωφορεία, με αμοιβή την προκύπτουσα από τον μαθηματικό τύπο της παρ.9 και
γ) εισήγαγαν με περιοριστικούς του ανταγωνισμού όρους στις διακηρύξεις, με συνέπεια είτε οι σχετικοί διαγωνισμοί να αποβαίνουν άγονοι, είτε η προσέλευση των ενδιαφερομένων σε αυτούς να είναι πολύ μικρή, με τελικό αποτέλεσμα να καταβληθούν υπέρογκες δαπάνες για την εκτέλεση του εν λόγω έργου».
seleo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου