Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Νεκρός ψαράς στη Κέρκυρα, πήγε για καλαμάρια και δεν γύρισε σπίτι του

Τραγικό τέλος είχε ψαράς 46 ετών στη Κέρκυρα ο οποίος το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης πήγε για ψάρεμα στη περιοχή Φαλιράκι. 



Το βράδυ δεν επέστρεψε σπίτι του και οι δικοί του άρχισαν να τον αναζητούν


Η οικογένεια του άτυχου ερασιτέχνη ψαρά ανησύχησε όταν το βράδυ δεν επέστρεψε σπίτι του και ειδοποίησαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο όπου αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Στη μαρίνα, στο σημείο που ψάρευε, υπήρχαν καρούλες και καλαμαριέρες, καθώς και δύο καλαμάρια που προφανώς είχε πιάσει λίγο πριν την εξαφάνισή του.


Οι έρευνες του λιμεναρχείου σταμάτησαν αργά το βράδυ λόγω του σκότους και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι.


Αυτή τη φορά συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το δικό της σκάφος. Τελικά, ο θλιβερός επίλογος γράφτηκε το πρωί της Παρασκευής στις 11:30, όταν εντοπίστηκε το άψυχος σώμα του στη Θαλάσσια περιοχή του ΠΟΙΑΘ.


Σωσίβιο στα ψαρέματα από ακτή, υπερβολή ή απαραίτητος εξοπλισμός;
Το τραγικό αυτό γεγονός, χωρίς να γνωρίζουμε πως ο άτυχος ψαράς βρέθηκε στη θάλασσα, μας υπενθυμίζει τους βασικούς κανόνες ασφαλείας που σε άλλες χώρες θεωρούνται αυτονόητοι ακόμα και στα ψαρέματα από ακτή. Βλέπουμε τους Ιάπωνες αλιείς να φορούν ειδικά φουσκωτά σωσίβια, ακόμα και όταν ψαρεύουν από ντόκο ή από παραλία. Δυστυχώς στην Ελλάδα αλλά και αρκετές χώρες της Ευρώπης, οι κανόνες αυτοί ασφαλείας κρίνονται υπερβολικοί προκαλώντας χλευασμό. Από την άλλη όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως σε αρκετές περιπτώσεις μαρίνες δεν έχουν σκάλα να ανέβει κάποιος που έχει πέσει στη θάλασσα, ενώ αρκετές τεχνικές που ψαρεύονται από απόκρημνα βράχια (όπως το shore jigging), μια πιθανή πτώση στη θάλασσα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, ιδίως αν υπάρχει κυματισμός.

ι Ιάπωνες αλιείς φορούν ειδικά φουσκωτά σωσίβια, ακόμα και όταν ψαρεύουν από ντόκο ή παραλία για μεγαλύτερη ασφάλεια.

                            boatfishing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου