Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Κληρώνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ για παράταση καταβολής των εισφορών του 2017 έως 30 Ιουνίου

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ, που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης (29 Μαρτίου), 




... θα τεθεί το θέμα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του Οργανισμού που αντιστοιχούν στο έτος 2017.
Η σχεδόν σίγουρη απόφαση για παράταση εντάσσεται στην προσπάθεια, που καταβάλλει ο Οργανισμός, να αυξήσει τα έσοδά του, προκειμένου να καλύψει το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημιές του 2017 (έχει ήδη καταβληθεί προκαταβολή 70%) αλλά και να εξοικονομήσει πόρους για να αποζημιωθεί η καρπόπτωση στα ροδάκινα και νεκταρίνια για τις βροχές του περασμένου Ιουλίου.
Θυμίζουμε ότι η τρέχουσα καταληκτική ημερομηνία καταβολής των εισφορών που αντιστοιχούν στο 2017 είναι η 31η Μαρτίου 2018 και - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου - το πιθανότερο είναι να δοθεί παράταση έως και τις 30 Ιουνίου 2018.

Ο ΕΛΓΑ το προηγούμενο διάστημα απέστειλε σε 170.000 συνολικά αγρότες που οφείλουν εισφορές ή μέρος αυτών, γραπτά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα που είχαν δηλώσει, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η εισπραξιμότητα του Οργανισμού.

Κύκλοι του ΕΛΓΑ αναφέρουν στον ΑγροΤύπο ότι ταυτόχρονα, ότι με την πρόσφατη καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων (βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα κ.λ.π.) εισέρευσε «ζεστό χρήμα» στα ταμεία του Οργανισμού, από παραγωγούς που είχαν κάνει πάγια εντολή εξόφλησης των εισφορών τους, που ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ.

Η σημερινή (29/03) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ θα ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι και θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση για την παράταση το απόγευμα ή το πρωί της Παρασκευής.

agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου