Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ποιά συμπληρώματα διατροφής απαγόρευσε ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής ...



... Horny Goat Weed 250mg with maca (εταιρείας Nature’s Bounty), επειδή περιέχουν το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο Epimedium sagittatum. Τo προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και διατίθενται μέσω διαδικτύου.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Οι επιχειρήσεις που διακινούν τα εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ. Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ οι εταιρείες να αποστείλουν παραστατικά διακίνησης εντός ή εκτός Ελλάδας (αγοράς και πώλησης) των παραπάνω προϊόντων.

Παράλληλα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του συμπληρώματος διατροφής GOLD MAX BLUE, λόγω παρουσίας της δραστικής φαρμακευτικής ουσίας Sildenafil η περιέχεται μόνο σε συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα.

Το προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ αποστέλλοντας τα παραστατικά διακίνησης του παραπάνω προϊόντος.
Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

infonews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου