Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Στην Ελευθερούπολη ο Πάνος Καμμένος - Προσαγωγή λόγω αποδοκιμασιών - Παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών (βίντεο)

Σύντομη σε διάρκεια, αλλά επεισοδιακή, ήταν η επίσκεψη -το πρωί της Τετάρτης- του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Ελευθερούπολη



... με αφορμή την παραχώρηση στο δήμο Παγγαίου -για 40 χρόνια- του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών. Ο κ. Καμμένος κατέφτασε στην Ελευθερούπολη περί τις 10 το πρωί, με το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε να προσγειώνεται στο γήπεδο του Ορφέα (με αξιωματικούς του στρατού να απαγορεύουν σε τοπικά ΜΜΕ τη βιντεοσκόπηση της προσγείωσής του - προσγείωσης ενός πολίτη, σε δημόσιο χώρο, εκτός στρατοπέδου!)και αμέσως κατευθύνθηκε στο δημαρχείο Παγγαίου -χωρίς να προβεί σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μετάβασή του στο δημαρχείο, το κέντρο της Ελευθερούπολης μετετράπη σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, με πάνω από 30 αστυνομικούς να επιστρατεύονται για την ασφάλειά του, με την κυκλοφορία να απαγορεύεται και με μια γυναίκα να προσάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου διότι...αποδοκίμασε έντονα τον κ. Καμμένο!



Λίγα λεπτά μετά, υπεγράφη το πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Παγγαίου για την παράδοση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης, με σκοπό τη χρήση του -κυρίως- ως πολιτιστικό κέντρο
Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που προηγήθηκε,  ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, όσο και τους συνεργάτες του για την αγαστή συνεργασία.




Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι η παράδοση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης αποτελεί το πρώτο βήμα, εκφράζοντας την άποψη ότι το εν λόγω κτήριο θα αποτελέσει ένα «στολίδι» Πολιτισμού σε ένα πολύ κομβικό σημείο  στην έδρα του Δήμου Παγγαίου.  
 Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να βρεθούν και άλλοι χώροι οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν την δυναμική της περιοχής όσον αφορά στον Τουρισμό και στον Αθλητισμό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: 
« Με την συνεργασία μας αυτή μπορούμε να συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και στην ενίσχυση των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, επ' ωφελεία του προσωπικού και των οικογενειών τους. Υπάρχουν  δυνατότητες συνεργασίας και στους ορεινούς όγκους με την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) για τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών και τη συντήρηση των υφισταμένων μονοπατιών στον Δήμο Παγγαίου καθώς και στη δημιουργία  νέων αντιπυρικών ζωνών.  Εύχομαι και στο εγγύς μέλλον να έχουμε παρόμοιες συνεργασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πρωτόκολλα συναντίληψης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, λίγο πριν την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, δίνοντας παράλληλα,  τα εύσημα και στην Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου για την άμεση εκκίνηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παράδοση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης στην τοπική κοινωνία.





kavala-portal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου