Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

«Μυστικός δείπνος» από στελέχη των Τόρις για ανατροπή της Τερέζα Μέι

Σχέδιο για απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία της Βρετανίας φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικών των Τόρις, 




... καθώς πενήντα κορυφαία στελέχη πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση το βράδυ της Τρίτης με την αλλαγή ηγεσίας στο επίκεντρο.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη από το BBC, πενήντα βουλευτές που αντιτίθεται στις προτάσεις του σχεδίου Τσέκερς για την μετά το Brexit συμφωνία με την Ε.Ε., συναντήθηκαν τη νύχτα για να συζητήσουν το μέλλον της Τερέζα Μέι.
Ορισμένοι από αυτούς ανήκουν έχουν ήδη απευθύνει επιστολές μομφής προς την Μέι, δήλωσε η πηγή.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Συντηρητικού Κόμματος, εκλογή για την ηγεσία μπορεί να προκληθεί εάν το 15% των βουλευτών των Τόρις, που σήμερα είναι 48, ζητήσουν διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.
Μερικοί από τους συμμετέχοντες ανήκουν στο ευρωσκεπτικιστικό European Research Group το οποίο έχει απορρίψει τα σχέδια της πρωθυπουργού με τα οποία η Βρετανία θα παραμείνει ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα προϊόντα μετά την έξοδό της από την ΕΕ τον προσεχή Μάρτιο.
Η συγκεκριμένη ομάδα, πάντως, δέχεται επικρίσεις γιατί δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC στη συνάντηση ακούστηκαν φράσεις όπως «όσοι ξέρω λένε ότι πρέπει να φύγει», «είναι καταστροφή», «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», όμως ακούστηκαν και άλλοι να λένει ότι «η αλλαγή ηγεσίας δεν είναι καλή ιδέα αυτή τη στιγμή».

Η πολιτική ρεπόρτερ του δικτύου, πάντως, Λάουρα Κούενσμπεργκ, επισημαίνει ότι η ομάδα αυτή δύσκολα θα προσπαθήσει να φέρει αλλαγή ηγεσίας προτού βεβαιωθεί ότι ο επόμενος υποψήφιος θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές. Προσθέτει ότι ακόμη και εάν υπάρξει κάποια προσπάθεια απομάκρυνσης της Μέι η ERG πιθανότατα θα προσπαθήσει να την αποτρέψει.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου