Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε 5χρονα προσφυγόπουλα στις Σέρρες

Πρόκειται για τρία προσφυγόπουλα, ηλικίας περίπου πέντε χρόνων, τα οποία χρειάστηκε τις προηγούμενες ημέρες να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο των Σερρών.




Τα κρούσματα διαπιστώθηκαν την Τρίτη (27/11) και σύμφωνα με το νομίατρο Σερρών, Αναστάσιο Αναστασιάδη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους μαθητές των σχολείων, στα οποία φοιτούν τα προσφυγόπουλα. «Αν οι γονείς έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους για ηπατίτιδα Α, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης», σημειώνει στη Thessnews.

Αποστολή εμβολίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να στείλει άμεσα 80 εμβόλια για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο κέντρο φιλοξενίας και μέχρι την επόμενη εβδομάδα, υπολογίζεται να εμβολιαστούν περίπου 300-350 πρόσφυγες. «Ο αριθμός αυτός είναι μικρός, καθώς στον καταυλισμό φιλοξενούνται περίπου 900 άτομα. Υπάρχει ανάγκη και για επιπλέον εμβόλια.
Το θετικό είναι ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες διαθέτουν ΑΜΚΑ, οπότε μπορεί να γίνει εύκολα η συνταγογράφηση», σημειώνει.
Ο ίδιος συστήνει εμβολιασμό, σωστή ατομική υγιεινή και διατροφή για την αποφυγή της ιογενούς νόσου, ενώ υπογραμμίζει ότι γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στον καταυλισμό και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι μεμπτό στις υποδομές.


πηγη: thessnews.gr
  anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου