Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Σέρρες: Στο κάδρο η πάταξη του παρεμπορίου

Το θέμα της πάταξης του παρεμπορίου θα επιχειρήσει να φέρει στο κάδρο της επικαιρότητας... το Επιμελητήριο Σερρών. 




Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του κορυφαίου οικονομικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου.
Αφορμή στάθηκε η ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ Χρήστο Μέγκλα ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για την σύσκεψη που προκάλεσε η Περιφέρεια στις 15 Νοεμβρίου και στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των επτά Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο Χρήστος Μέγκλας παράλληλα αναφέρθηκε στη σύσκεψη που είχε προκαλέσει το ΕΒΕΣ το 2013 για το θέμα της πάταξης του παρεμπορίου που επέφερε την λειτουργία της γεφυροπλάστιγγας και ενός μικρού σκάνερ στο Τελωνείο του Προμαχώνα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν και άλλα μέλη του Επιμελητηρίου καταθέτοντας την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους. Υποστήριξαν ότι το πρόβλημα του παρεμπορίου δεν έχει παταχθεί αποτελεσματικά και πρέπει να τεθεί ξανά επί τάπητος στις αρχές.
 Αποφασίστηκε τελικά το ΕΒΕΣ να οργανώσει μία σύσκεψη για το θέμα καλώντας στις Σέρρες τον γενικό γραμματέα Εμπορίου τον οποίο έχουν προσκαλέσει και άλλοι θεσμικοί φορείς. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος Χρ. Μέγκλας η συνάντηση θα επιδιωχθεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο τελωνείο του Προμαχώνα.
Απώτερος στόχος να γίνει διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να αναζητηθούν τρόποι που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το παρεμπόριο.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr
    serraikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου