Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Νάξος: Σήκωσαν τα δίχτυα και έπαθαν πλάκα! Δείτε τι κατάφεραν να πιάσουν [pics]

Κοίταζαν τα δίχτυα τους, και προσπαθούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Η ψαριά που θα θυμούνται για πολύ καιρό.



Για πολύ καιρό θα θυμούνται αυτή την ψαριά ένας Καλύμνιος ψαράς και ο γιός του. Όταν βρέθηκε το καϊκι τους στο λιμάνι της Νάξου, όσοι βρίσκονταν στην προβλήτα… έμειναν με το στόμα ανοιχτό από την απίστευτη ψαριά!
Ο έμπειρος ψαράς μαζί με το γιο του, κι ενώ δέκα μέρες έβλεπαν τα δίχτυα τους να ανεβαίνουν άδεια, μεσοπέλαγα μίλησαν με την τύχη τους η οποία τους είχε κλείσει ραντεβού με τέσσερις εντυπωσιακούς τόνους, μήκους πάνω από δύο μέτρα και βάρους περίπου διακόσια κιλά ο καθένας.


Σύμφωνα με το naxospress.gr, και μόνο στη θέα των τεσσάρων αυτών ψαριών όλοι τσιμπιόντουσαν να δουν εάν είναι αλήθεια…
Υπό την αυστηρή επίβλεψη των λιμενικών εκφόρτωσαν στο λιμένα Νάξου από το αλιευτικό «Άγιος Παντελεήμων» τα τέσσερα ψάρια συνολικού βάρους 740 κιλών, για την οποία εκφόρτωση χρειάστηκε να επιστρατευτεί κλαρκ και ειδική ζυγαριά.


Το πιο μικρό από τα τέσσερα αυτά ψάρια είχε μήκος 2,04 μέτρα και βάρος 122 κιλά ενώ το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό ήταν σε μήκος 2,43 μέτρα και βάρους 235 κιλά.
Πρόκειται για τον ερυθρό τόνο blue fin tuna (γαλάζόπτερο) και διαθέτει κόκκινο χρώμα το κρέας του σε αντίθεση με άλλα ψάρια που έχουν λευκό κρέας…
Οι τόνοι έχουν σώμα υδροδυναμικό και συμπαγές και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες, μέχρι 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 450 κιλά.
Τα ψάρια αυτά αλιεύονται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, με αποτέλεσμα αρκετά είδη να βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης από την υπεραλίευση και την παράνομη αλιεία.
Ο κόκκινος τόνος, το μεγαλύτερο είδος τόνου, κινδυνεύει με εξαφάνιση. Ο κόκκινος τόνος θεωρείται εκλεκτός μεζές στην Ιαπωνία, όπου καταναλώνεται ωμός ως σούσι. Στη Μεσόγειο η αλιεία τους γίνεται συνήθως με κυκλωτικά δίκτυα (γριγρι).
Οι τόνοι που αιχμαλωτίζονται σε αυτά τα δίκτυα στη συνέχεια οδηγούνται σε φάρμες πάχυνσης ώστε να μεγαλώσουν και το κρέας του να αποκτήσει μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου