Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Απαγορεύτηκε το κατέβασμα της εφαρμογής για smartphone που… γδύνει τις γυναίκες

Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία μπορεί να «γδύσει» μια φωτογραφία ντυμένης γυναίκας,




...παρουσιάζοντας την γυμνή, αποσύρθηκε από τους δημιουργούς της και δεν είναι πλέον διαθέσιμη για download.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφαρμογής Deep Nude, το λογισμικό μπορούσε να παρουσιάσει γυμνή εικόνα μιας γυναίκας βασισμένο στα χαρακτηριστικά φωτογραφίας της με ρούχα.
Το Deepnude.com λάνσαρε την Τετάρτη δύο εκδόσεις, τη δωρεάν και την «ολοκληρωμένη» αξίας 50 δολαρίων.
 Στη δωρεάν έκδοση υπήρχε ένα μεγάλο υδατογράφημα στα πλαστά επίμαχα σημεία παράγοντας τη γυμνή φωτογραφία σε χαμηλότερη ποιότητα, ωστόσο στη επί πληρωμή έκδοση το υδατογράφημα ήταν μικρότερο και σε σημείο που θα μπορούσε εύκολα να αποκοπεί, χωρίς «εκπτώσεις» σε ποιότητα και ανάλυση.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να επιτρέπει το κατέβασμα της εφαρμογής λόγω του τεράστιου αριθμού χρηστών που τη ζητούσαν, ενώ παραδέχθηκε ότι το λογισμικό δεν ήταν και τόσο καλό.
Ωστόσο, εικάζεται ότι αποφάσισαν να την αποσύρουν λόγω του κινδύνου μηνύσεων από γυναίκες. Πάντως, μέσα σε ένα 24ωρο μόλις πρόλαβαν να την κατεβάσουν περίπου 500,000 χρήστες του διαδικτύου και η εφαρμογή παραμένει ενεργή γι’ αυτούς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το DeepNude δεν… έγδυνε άντρες, καθώς τους πρόσθετε γυναικεία γεννητικά όργανα και στήθος.


Ο δημιουργός του DeepNude, που αυτοσυστήνεται ως Alberto, υποστηρίζει ότι εμπνεύστηκε από παλιά κόμικ, όπου οι ήρωες βλέπουν με ακτίνες Χ μέσα από τα ρούχα.
 Όπως λέει, ακόμη και με το Photoshop μπορεί κάποιος να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα, αν έχει την πρόθεση, αλλά με την εφαρμογή του η όλη διαδικασία είναι πολύ απλούστερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου