Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Χρυσές δουλειές από «Λευκά Ταξί» που μεταφέρουν παράνομα ασθενείς! ΦΩΤΟ

Βαθιά το χέρι στη τσέπη είναι αναγκασμένοι να βάζουν οι ασθενείς όταν λαμβάνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ αδυνατεί λόγου φόρτου εργασίας να τους εξυπηρετήσει.




Μάλιστα η ναύλωση ενός “Λευκού Ταξί” για μια απλή μεταφορά ασθενούς από το νοσοκομείο στο σπίτι του, μπορεί να αγγίξει τα 100 ευρώ, ενώ σε μακρινές αποστάσεις μπορεί να φτάσει και τα 1.000. 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ παράνομα Ιδιωτικά Ασθενοφόρα λευκά ταξί όπως ονομάζονται, κάνουν χρυσές δουλειές με τις μεταφορές ασθενών καθώς εκμεταλλεύονται τον πόνο των ασθενών που δεν μπορούν να περιμένουν και τρεις ημέρες στο Νοσοκομείο μετά το εξιτήριο για να πάνε σπίτι τους.


Ρητά ο νόμος αναφέρει ότι τα ιδιωτικά ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση μεταφορών ασθενών δικαιούχων από τους νόμιμους κατόχους των Ασθενοφόρων, χωρίς κόμιστρο.


Όμως οι ιδιωτικές εταιρείες για να ξεφύγουν από τις απαγορεύσεις του νόμου βρήκαν πατέντα και ονόμασαν τα ασθενοφόρα «Λευκά Ταξί», τα οποία είναι εφοδιασμένα με καροτσάκι και ανσασέρ για να ανεβάζουν τους ασθενείς.
Δεν διαθέτουν φορείο για να μοιάζουν με ταξί. Έτσι χειρουργημένοι ασθενείς που πρέπει να βρίσκονται σε ακινησία και να μεταφερθούν σπίτι τους με φορείο, αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά «Λευκό Ταξί» και μεταφέρονται σε καρότσι με κίνδυνο υποτροπής των τραυμάτων που φέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου