Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πτώση 4,8% για τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες


ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Πτώση της τάξης του 4,8% δίνουν για τους Χριστιανοδημοκράτες της Αγκελα Μέρκελ, οι προβολές των αποτελεσμάτων στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου. Οι Σοσιαλδημοκράτες αυξάνουν εντυπωσιακά τη δύναμή τους κατά περίπου επτά μονάδες, την είσοδό τους για πρώτη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο εξασφαλίζουν οι Πράσινοι

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ σημείωσε πτώση στα ποσοστά του στις περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Μεκλεμβούργου, την εκλογική περιφέρεια της καγκελαρίου, συνεχίζοντας την... συλλογή αρνητικών εκλογών αποτελεσμάτων.
Η πτώση των ποσοστών υπολογίζεται γύρω στο 4,8%, ποσοστό αρκετά υψηλό που, ωστόσο, δεν είναι σαφές αν θα απομακρύνει τους Χριστιανοδημοκράτες από τον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι φαίνεται να διασφαλίζουν την πρώτη θέση με αύξηση ποσοστών της τάξης των επτά μονάδων, σύμφωνα με τις προβολές των τηλεοπτικών δικτύων.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP), εταίροι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU / CSU), της Αγκελα Μέρκελ σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δεν μπαίνουν στο Κοινοβούλιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας , ενώ οι Πράσινοι θα μπούν τελικά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ARD, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα λάβει το 37% των ψήφων, μια αύξηση σχεδόν κατά 7 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2006, και το CDU 24%, μια υποχώρηση κατά 4,8 μονάδες.

Ο επικεφαλής της απερχόμενης περιφερειακής κυβέρνησης Ερβιν Σέλερινγκ (SPD), αρνήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να πει αν θα συνεχίσει να κυβερνά με την CDU ή θα προτιμήσει την άκρα Αριστερά (Die Linke), η οποία θα λάβει το 18% των ψήφων.

Οι Φιλελεύθεροι αναμένεται να λάβουν το 3% των ψήφων, λιγότερο από το 5% που απαιτείται για να εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο, ενώ οι Πράσινοι αναμένεται να λάβουν 8,5%, που τους επιτρέπει να κάνουν την είσοδό τους για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο του Σβερίν.

Είναι η πρώτη φορά που οι Πράσινοι εκπροσωπούνται και στα 16 κρατίδια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Η άκρα δεξιά (ΕΑΣ), χάνει μονάδες, αλλά θα καταφέρει να περάσει το 5% που απαιτείται για να έχει βουλευτές στο κοινοβούλιο.

ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου