Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑΝΤ-ΜΠΑΡΟΖΟ Ικανοποίηση σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Ρώμη για το σχέδιο της ΕΚΤ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενήργησε στο πλαίσιο της εντολής της, τόνισαν ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, σχολιάζοντας το πρόγραμμα απεριόριστης αγοράς ομολόγων υπερχρεωμένων χωρών, υπό συγκεκριμένους όρους που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι.

 

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε από το Λονδίνο το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), λέγοντας ότι ενήργησε "σύμφωνα με την εντολή της".
"Σέβομαι την ανεξαρτησία του θεσμού, αλλά πιστεύω ότι ενήργησε σύμφωνα με την εντολή που της έχει ανατεθεί" φροντίζοντας για τη "σταθερότητα των τιμών" και την "ανάπτυξη στην Ευρώπη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ στο πλευρό του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
Η ΕΚΤ "ήταν επίσης συνεπής με ότι αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου", τόνισε.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σημείωσε "τη δυνατότητα για τα κράτη μέλη που το ζητούν, όχι μόνο να έχουν την υποστήριξη που θα παρέχεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (MES)", αλλά και να επωφεληθούν από "την απεριόριστη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".
Ικανοποίηση σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Ρώμη για το σχέδιο της ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενεργεί "πλήρως στο πλαίσιο της εντολής της" και με "πλήρη ανεξαρτησία", δήλωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Ο Μπαρόζο, αν και αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα τις ανακοινώσεις που έγιναν νωρίτερα σήμερα από την ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση χρέους, εκτίμησε ότι η ΕΚΤ ενήργησε "πλήρως στο πλαίσιο της εντολής της" και "με πλήρη ανεξαρτησία".
Από την πλευρά του Ιταλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε "σημαντικό βήμα προς τα εμπρός" τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Το νέο πρόγραμμα της ΕΚΤ για την επαναγορά κρατικού χρέους αποτελεί ένα "σημαντικό βήμα προς τα εμπρός", "προς μια πιο ικανοποιητική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ", δήλωσε ο Μάριο Μόντι.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου