Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ψηφίστηκε το ν/σχ για τις αποκρατικοποιήσεις


Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το σχεδίου νόμου που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις. Το άρθρο, που καταργεί την υποχρέωση του Δημοσίου να διατηρεί ένα ελάχιστο ποσοστό σε μια σειρά από πρώην κρατικές εταιρείες, υπερψηφίστηκε από 148 βουλευτές, ενώ 139 το καταψήφισαν.
Με 143 «όχι» και 136 «ναι» καταψηφίστηκε η τροπολογία για την ένταξη των κλάδων Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
ΓΣΕΕ: 48ωρη γενική απεργία στις 6 και 7/11


 

Στο μεταξύ, την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στα νέα μέτρα, που όπως υποστηρίζει «εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία».
Η ΓΣΕΕ προγραμματίζει επίσης απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 6/11 στις 11:00 στο Πεδίο του Αρεως και απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.
Κεντρικό αίτημα και απαίτηση των συνδικάτων, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, είναι η καταψήφιση «των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση».

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου