Στο διαδίκτυο και τα λύκεια όλης της χώρας αναρτώνται την Πέμπτη οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων παιδιών που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Η διαδικτυακή ανάρτηση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 10.00 στην διεύθυνση results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν:
- τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
- τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο
Σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον αριθμό ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι στον εντοπισμό της βάσης που τους αφορά, καθώς το ιδιαίτερα πολύπλοκο σύστημα θα αποδώσει πολλές διαφορετικές βάσεις ανά σχολή. Αυτό, καθώς υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές βάσεις (γενική, πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων) που αφορούν αποτελέσματα για αυτούς που έδωσαν εξετάσεις φέτος, αυτούς που απλώς συμπλήρωσαν μηχανογραφικό, αυτούς που προέρχονται από τα τεχνικά λύκεια, αυτούς που προέρχονται από τα γενικά νυχτερινά και αυτούς από τα νυχτερινά ΕΠΑΛ.
Αναρτώνται τα ονόματα στα Λύκεια
Χθες το υπουργείο Παιδείας έστειλε ενημερωτικό σημείωμα προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι σήμερα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Διευθύνσεων ΔΕ θα αποσταλούν οι επιτυχόντες κατά λύκειο (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) αρμοδιότητάς τους και τους ζητά να μεριμνήσουν έτσι ώστε να προωθήσουν το αντίστοιχο ανά λύκειο ηλεκτρονικό αρχείο επιτυχόντων σε όλα τα λύκεια αρμοδιότητάς τους, αφού πρώτα ενημερώσουν σχετικά τους διευθυντές λυκείων (επισημαίνεται ότι σε κάθε λύκειο θα αποσταλεί μόνο το αρχείο του αντίστοιχου λυκείου).
Ηδη το προηγούμενο διάστημα είχε καταστεί σαφής η πτώση που αναμένεται σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμη και τις υψηλόβαθμες σχολές.
Τι ισχύει για μετεγγραφές
Οι φετινοί επιτυχόντες θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν και ανήκουν στις κατηγορίες που προβλέπει ο νόμος, να καταθέσουν αιτήσεις μετεγγραφής.
Συγκεκριμένα, δικαίωμα μετεγγραφής έχουν όσοι έχουν εισαχθεί στην Ανώτατη Εκπαίδευση τα σχολικά έτη 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 εφόσον κατά το έτος 2011 το ετήσιο εισόδημά τους και των μελών της οικογένειάς τους δεν ξεπερνούσε το ποσό των 7.500 ευρώ κατά κεφαλήν. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, για υποψηφίους με συγκεκριμένα θέματα υγείας, για παιδιά περισσότερο από 10 μήνες ανέργων το ποσό διπλασιάζεται στα 15.000 ευρώ κατά κεφαλήν.
Οι μετεγγραφές γίνονται με υπουργική απόφαση και ο αριθμός των θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα στην Αττική ή τη Θεσσαλονίκη και το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων στις υπόλοιπες Σχολές ή Τμήματα. Από τις διατιθέμενες θέσεις το 30% θα διατεθεί στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2010-2011, το 40% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2011-2012 και το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2012-2013.
Τα κριτήρια μετεγγραφής κατατάσσονται ως εξής:
- εισόδημα του υποψηφίου και της οικογένειάς του
- αν πάσχει από συγκεκριμένες παθήσεις
- αν έχει αδέλφια ενεργούς φοιτητές
- αν οι γονείς του υποψηφίου πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις
- αν είναι θύμα τρομοκρατίας και, τέλος,
- τα μόρια εισαγωγής του υποψηφίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου