Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ο Πατριάρχης δεν έρχεται κάθε μέρα… στην Λίμνη Κερκίνη!!!

Με την φράση αυτή (γεμάτη πικρία) ο φύλακας της Λίμνης Κερκίνης επισημαίνει την αδιαφορία των φορέων και  οργάνων της Πολιτείας για την προστασία της λίμνης Κερκίνης, την οποία  «εκμεταλλεύεται» η «Χρυσή Αυγή» παίρνοντας  το νόμο στα χέρια της και υποκαθιστώντας τις αρχές της Πολιτείας, εμφανιζόμενη ως θεματαφύλακας της τάξης και του νόμου.



Άμεση ήταν η απάντηση του Φύλακα Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, Αντώνη Ηλιάδη στις ερωτήσεις, που του απευθύναμε σε σχέση με επιστολή του που δημοσίευσε στον ιστοτόπο www.kerkinitoday.gr, (την οποία αναδημοσιεύσαμε) και αφορούσε την ερασιτεχνική αλιεία στη λίμνη Κερκίνη και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι… «ερασιτέχνες» αλιείς.
Στην απάντηση του ο φύλακας της λίμνης αναφέρει:

Πριν απαντήσω στα ερωτήματα που θέσατε στο άρθρο σας, θα ήθελα να σας υπογραμμίσω μερικά πράγματα που πρέπει να θυμηθείτε για να δούμε αν το έθεσα σε λάθος βάση.
Σας θυμίζω λοιπόν πως πριν 2 χρόνια μέλη της Χρυσής Αυγής σπάσανε 3 οχήματα Βουλγάρων και ήρθαν σε διαπληκτισμό με τους αλιείς τότε.
Σας θυμίζω πως τα 5 τελευταία έτη ο Φ.Δ. Λίμνης Κερκίνης έχει οργανώσει πάνω από 50 εθελοντικούς καθαρισμούς (δελτία τύπου υπάρχουν δόξα το Θεό) και ο κύριος όγκος πλαστικών είναι από την Βουλγαρία μια και ο Στρυμόνα είναι ένας διακρατικός ποταμός.
Τέλος έχω να αναφέρω πως έπιασα το θέμα από ένα σημείο του οποίου η λύση είναι ίσως η πιο εύκολη.
Από εμάς κάποιες παρατηρήσεις και ερωτήσεις στα αναγραφόμενα.
  • 1ον) Οι αλλοδαποί ερασιτέχνες ψαράδες παρανομούν;;; 
  • ΑΠ: ο Νόμος για τις λίμνες αναφέρει πως ο επιτρεπόμενος αριθμός ψαριών που επιτρέπετε σε μια μέρα είναι ή 3 κιλά κατ’ άτομο ή 3 ψάρια ανεξαρτήτως βάρους. Από την ώρα που ξεκινούν οι έλεγχοι οι αλιείς γίνονται πονηροί, έχουν στα αυτοκίνητα τους παγοθήκες και ότι πιάνουν το βάζουν μέσα, με αποτέλεσμα όποτε και να κάνουμε έλεγχο ποτέ δεν έχουν ψάρια. Αν όμως καθίσεις με το τηλεσκόπιο απέναντι βλέπεις την αλήθεια. Και για απόδειξη πρέπει να σας ρωτήσω εγώ, αν δεν πιάνεις ψάρια όπως επικαλούνται, ξανά πας? Κάνεις τέτοιο ταξίδι ξανά? Σας πληροφορώ λοιπόν πως το 80% των αλιέων είναι οι ίδιο και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των πινακίδων που καταγράφουμε. Και τέλος ο νόμος των αιγιαλών, απαγορεύει την κατασκήνωση στα όρια κάτω από τον επαρχιακό δρόμο Λιθοτόπου – Κερκίνης (κι άλλη παρανομία)
  • 2ον) Οι ημεδαποί (Ελληνες) ερασιτέχνες ψαράδες δεν παρανομούν ή δεν αφήνουν πίσω τους σκουπίδια;
  • ΑΠ: ο αριθμός των Ελλήνων ψαράδων που και αυτοί παρανομούν στα μεγέθη και τους αριθμούς είναι 1 προς 10.
  •  3ον) Ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των ερασιτεχνών ψαράδων (Ελληνων και αλλοδαπών);
  • ΑΠ:  Η Ελληνική νομοθεσία ορίζει πως τις λίμνες τις εποπτεύει η Ελληνική Αστυνομία μια και δεν υπάρχουν Λιμναρχεία όπως τα  Λιμεναρχεία στις θάλασσες.
  • Σας προκαλώ να ρωτήσετε στα 3 υπόχρεα Α.Τ. Κ.ΠΟΡΟΪΩΝ – ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ σε πόσους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουν προβεί.
  • 4ον) Ποιος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα της λίμης Κερκίνης (αποκομιδή σκουπιδιών, τοποθέτηση κάδων κ.λ.π); 
  • ΑΠ: μετά τους καυγάδες της Χρυσής Αυγής το Περιφεριακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας πήρε απόφαση να οροθετηθούν 8 περιοχές του 1 χιλιομέτρου η κάθε μία με σήμανση και πινακίδες. Η πρόταση ψηφίστηκε, μπορείτε να την αναζητήσετε στο αρχείο ακόμα και του τμήματος αλιείας Σερρών. Εκεί θα δείτε πως την υποχρέωση της αποκομιδής των σκουπιδιών καθώς και την έναρξη λειτουργίας των περιοχών ελεγχόμενης αλιείας έχουν οι παραλίμνιοι Δήμοι. Αυτό από μόνο του κάνει σαφές γιατί δεν έχει γίνει ακόμα πράξη και υπάρχει αυτή η κατάντια. Βλέπετε αγαπητοί μου ο Πατριάρχης δεν έρχεται κάθε μέρα…    
 Με τιμή
 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου