Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Από σήμερα η προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης

Να κλείσει τα «μέτωπα» που παραμένουν ανοικτά επί εβδομάδες πλήττοντας την αξιοπιστία της κυβέρνησης θα επιχειρήσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών αρχής γενομένης από σήμερα ή (το αργότερο) αύριο.




 Εντός της ημέρας (τουλάχιστον αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο) πληρώνονται οι δικαιούχοι της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης ή και ολόκληρου του επιδόματος σε περίπτωση που οι δικαιούχοι έχουν ήδη προχωρήσει στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης. 
Συνολικά, έχουν υποβληθεί περίπου 640.000 αιτήσεις. Από αυτές περίπου 590.000 έχουν γίνει αποδεκτές. Εξ’ αυτών χρήματα θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περίπου 350.000 καταναλωτές. 
Πρόκειται γι’ αυτούς που συμπλήρωσαν τον σχετικό κωδικό κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης έτσι ώστε να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τα χρήματα της προκαταβολής (σ.σ ανέρχεται στο 25% του συνολικού επιδόματος). 
Στη λίστα, θα μπουν και αυτοί που έχουν προχωρήσει εγκαίρως και στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Από τη στιγμή που η αρμόδια διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ διαπιστώνει, μέσω του συστήματος Ηφαιστος, ότι έχει γίνει η αγορά, τότε προχωρά στην καταβολή ολόκληρου του ποσού. 
Η δεύτερη διαδικασία πληρωμής που θα συμπεριλάβει τους 240.000 καταναλωτές οι οποίοι δεν θα πληρωθούν από τον πρώτο γύρο αλλά και όσους θα κάνουν αιτήσεις από εδώ και στο εξής, προγραμματίζεται για το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου