Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Άγνωστοι αλλοίωσαν βαθμολογία φοιτητή στο ΠΑΜΑΚ

Ειδικός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε το πανεπιστήμιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει




  Περιστατικό αλλοίωσης της ηλεκτρονικής καρτέλας φοιτητή του πανεπιστημίου Μακεδονίας κατήγγειλε ο πρύτανης του Ιδρύματος, Αχιλλέας Ζαπράνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την 1η Οκτωβρίου, από τις 1.30 έως τις 3.40 τα ξημερώματα, κάποιος εισήλθε παράνομα στο γραφείο γραμματείας τμήματος του Πανεπιστημίου, έθεσε σε λειτουργία υπολογιστή του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και άλλαξε τα στοιχεία στην ηλεκτρονική καρτέλα φοιτητή στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Όπως είπε, αλλοίωσαν τη βαθμολογία φοιτητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε περισσότερα από είκοσι μαθήματα.
Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ τόνισε ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης. Ο κ. Ζαπράνης αντιλήφθηκε το περιστατικό στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων του πανεπιστημίου Μακεδονίας συνέταξε αναφορά.

Ειδικός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε το πανεπιστήμιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει. Ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στον εισαγγελέα.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο κ. Ζαπράνης τόνισε ότι μετά τη λήξη των μαθημάτων η πρόσβαση στο χώρο των πανεπιστημίων θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου