Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο υπέρ-υπολογιστής του ΤΕΙ Καβάλας

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/783db29d9b1c99afcc9395b6ae09195a_L.jpg
Για την έναρξη λειτουργίας του υπερ-υπολογιστή GROD στο ΤΕΙ Καβάλας, ενημερώνει με ανακοίνωσή της, η ανεξάρτηση σύμβουλος του ΕΒΕ Ξάνθης Ελένη Κίτσου.




Στην Καβάλα στις 9-6-2015,παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, πραγματοποιήθηκαν σε μία λαμπρή τελετή τα εγκαίνια του υπερ-υπολογιστή GRID-ενός πανίσχυρου υπολογιστικού συστήματος-οποίος είναι ο μόνος που διαθέτει πιστοποίηση CERN και έτσι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ συνδέεται με το παγκόσμιο δίκτυο του Ερευνητικού αυτού Κέντρου.

1


Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον διευθυντή του τμήματος υπολογιστών IT Department Frederic Hemmer, μαζί με τον διευθυντή του GRID, καθηγητή κο Δημήτρη Μπαντέκα και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ καθηγητή Α.Μητρόπουλο.
Ο υπερ-υπολογιστής GRID, που βρίσκεται εγκατεστημένος εδώ και λίγο καιρό στο ΤΕΙ Καβάλας, ανοίγει με τις τεράστιες δυνατότητές του, νέες προοπτικές ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στις επιχειρήσεις του τόπου μας, καθώς μας συνδέει με το CERN και κατ’ επέκταση με τις διεθνείς αγορές, αλλά παράλληλα ωφελεί και την κοινωνία γενικότερα.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, ο καθηγητής ΕΜΠ Ευάγγελος Γαζής, ο οποίος είναι ο συντονιστής των Ελληνικών ερευνητικών ομάδων στο CERN, μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας της Α.Μ.Θ κο Πέτρο Σουκουλιά, ανέλυσαν στους επιχειρηματίες τις τεράστιες δυνατότητες που τους προκύπτουν διαμέσου της συνεργασίας τους με το CERN.
Ο εξωστρεφής προσανατολισμός και η καινοτομία σε υπηρεσίες και προϊόντα, είναι αυτά που θα στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και θα αλλάξουν το οικονομικό προφίλ της Περιφέρειάς μας.

 FOTO GRID 007

Από την Ξάνθη παρευρέθησαν οι εταιρείες: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε, GMS SA, ΧΗΜΒΙΟΞΑΝ Ε.Π.Ε, MEORAMA Α.Ε, ALTECH – ΦΟΥΡΛΑΚΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, ΔΙΑΣ ENERGY.
Η πρωτοβουλία της συμμετοχής των επιχειρήσεων της Π.Ε Ξάνθης, ανήκει σε εμένα προσωπικά, που αποδεικνύω καθημερινά εμπράκτως πως βρίσκομαι κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο και μέλη μας και αγωνίζομαι συστηματικά για να βρω διεξόδους και καλύτερη προοπτική,ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης, για όλους ανεξαιρέτως.
Η ενημέρωση των επιχειρήσεων θα συνεχιστεί, μέχρι να επωφεληθούν όλες οι επιχειρήσεις μέλη μας που έχουν το κατάλληλο αντικείμενο δραστηριότητας και μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την προοπτική.


xanthipress.gr 
    seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου