Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών έκλεισε 4 χρόνια προσφοράς στο συνάνθρωπό μας

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/02/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%A6%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85_%CE%A3%CE%95%CF%81%CF%81%CF%8E%CE%BD-24-2-16-DSC05653.jpg?fit=701%2C437
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: To κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό σύλλογο Σερρών συμπλήρωσε 4 χρόνια σημαντικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας




Η συμβολή του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σερρών σε δομές και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από το κοινωνικό αγαθό που είναι το φάρμακο, ήταν το θέμα της συνέντευξης  τύπου που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24-2-2016, στο χώρο του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών, (Δημ. Σπυρίδη 13-Σέρρες).
Στη συνέντευξη συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας  Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιανίδου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρης Ρόντσης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας  Θανάσης Σταυρόπουλος, η υπεύθυνη του κοινωνικού φαρμακείου του Θεαγένειου Καίτη Κοντοπούλου,  και Διευθύντρια του πολυιατρείου  Θεσσαλονίκης, οι Γιατροί του Κόσμου με τον Δημήτρης Μισιρλής.
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης  τόνισε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο συμπλήρωσε 4 χρόνια σημαντικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο  Αργύρη  Ρόντση και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών τονίζοντας ότι χωρίς την πολύτιμη συνεργασία τους δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιαννίδου για την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, χαρακτηρίζοντάς την, «ψυχή» του Κοινωνικού Φαρμακείου και ευχαρίστησε τους  εκπροσώπους των παριστάμενων φορέων για την συνεργασία τους με το Κοινωνικό Φαρμακείο για να προσφέρουν φάρμακα σε συνανθρώπους μας.
Κάλεσε τους πολίτες να προσφέρουν τα φάρμακα που δεν έχουν λήξει  και δεν χρησιμοποιούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, για να δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.
Διαβεβαίωσε τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη συνέντευξη ότι το κοινωνικό φαρμακείο θα συνεχίσει την λειτουργία του, προσφέροντας δωρεάν το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το φάρμακο, σε όσους το στερούνται.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιαννίδου, αναφέρθηκε στη δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου, λέγοντας ότι η προσφορά του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών είναι πολύ σημαντική, αφού εκτός από τη δωρεάν διανομή σε 300 περίπου ανά μήνα ανήμπορους συμπολίτες μας, το κοινωνικό φαρμακείο πρόσφερε απλόχερα σημαντική ποσότητα φαρμάκων και σε  ιδρύματα του Νομού μας, όπως στη Κωστοπούλειο Στέγη, στο ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας, στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων  με Αναπηρία (ΚΑΑΜΕΑ), στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου , σε άπορους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας.

http://i2.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/02/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%A6%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CF%8E%CE%BD-24-2-16-DSC05652.jpg?w=800

Το κοινωνικό φαρμακείο επίσης, έστειλε φάρμακα  στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών μας Ληψοί και Αγαθονήσι, στους Σύριους πρόσφυγες, στους πλημμυροπαθείς Σέρβους, στους Παλαιστίνιους, στη οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κ.α.
Ενώ ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία Δήμου και Φαρμακευτικού Συλλόγου, και ευχαρίστησε τους ανώνυμους πολίτες οι οποίοι δε δίστασαν να προσφέρουν τον οβολό τους, προκειμένου να αγοραστούν φάρμακα για τον Παλαιστινιακό λαό.
Τόνισε επίσης ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών αποτελεί την καλύτερη δομή σε όλη την Ελλάδα.
Οι εκπρόσωποι των φορέων που ήταν στη συνέντευξη,  ευχαρίστησαν τον Δήμο Σερρών και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο για την συνεισφορά τους, η οποία τους βοήθησε να επιτελέσουν το κοινωνικό τους σκοπό.
Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Καταστήματος Νιγρίτας δήλωσε ότι τα φάρμακα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων παρέχονται  σχεδόν αποκλειστικά από το Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Σερρών.


 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου