Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΑΓΡΟΤΕΣ: Πηγαίνουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ στα δικαστήρια για τα χαμένα δικαιώματα

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2015/05/opekepe5151.jpg
Τον Ασκό του Αιόλου για περαιτέρω, πιο μαζικές προσφυγές αδικημένων παραγωγών από την οριστική κατανομή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης ανοίγει η δρομολογημένη ομαδική αγωγή που πρόκειται να καταθέσουν οι αγρότες του Ηρακλείου κατά του οργανισμού των πληρωμών και παντός υπευθύνου.



Να σημειωθεί πως ένα μεγάλο μέρος των αγροτών διαμαρτύρεται για την απώλεια μισθωμένων δικαιωμάτων, υπόθεση που αφορά συνολικά 28.000 αγρότες σε όλη τη χώρα και έφερε πρώτη στο φως η Agrenda.
Ήδη από την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρωτεργάτες της κίνησης που συνεπικουρεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ), μάζεψαν τα δικαιολογητικά των πρώτων, θιγμένων γεωργών, οι οποίοι υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, από την στιγμή που μόνο 5.000 νέοι γεωργοί σε επίπεδο Κρήτης, δηλώνουν αδικημένοι.
Σύμφωνα με όσα είπε στο AgroNews ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γιώργος Τζωρτζάκης, “την Τρίτη πρώτη μέρα αρχίσαμε να μαζεύουμε τα δικαιολογητικά των πρώτων αγροτών και όταν μαζευτεί ένας εύλογος αριθμός, για παράδειγμα 100 ατόμων, θα προσφύγουμε δικαστικά”.
Σημειωτέον πως οι αγρότες μπήκαν την Δευτέρα οργισμένοι στο γραφείο του προϊστάμενου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κώστα Αλεξόπουλου, όπου τα αίματα άναψαν. Από την πλευρά του ο κ.Αλεξόπουλος υποσχέθηκε  να γίνει προσπάθεια διευθέτησης του ζητήματος, ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν κατάφερε να πείσει τους αγρότες που είναι αποφασισμένοι για όλα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η προσπάθεια για μαζική αγωγή αφορά αγρότες, νέους ή μη, που απώλεσαν δικαιώματα, είτε επειδή συμπλήρωσαν την περιβόητη Φόρμα 6 για τη μεταβίβαση το 2014, χωρίς κανείς να τους ενημερώσει για το τι θα συμβεί το 2015, είτε νέους που έχασαν δικαιώματα κληρονομιάς, είτε άλλους που πήραν λιγότερα χρήματα λόγω μείωσης των επιλέξιμων βοσκότοπων και άλλες αιτίες.


πηγή: agronews.gr
     allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου