Ένα τετραήμερο όλο… γλύκα, πασπαλισμένο με μπόλικη άχνη και κανέλα, ξεκίνησε την Πέμπτη, μέχρι και την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου στη καρδιά της πόλης στο θερινό θεατράκι των Σερρών.
Οι Σερραίοι τίμησαν το προϊόν
Χθες Παρασκευή 23/9 το απόγευμα πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Φεστιβάλ Μπουγάτσας και Τοπικών Προϊόντων και ανάλογη αναμένεται να είναι η συμμετοχή και τις δύο υπόλοιπες ημέρες των εκδηλώσεων.Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Σερρών, Παναγιώτης Γρηγοριάδης τόνισε:
«Η ιδέα αυτή ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια για να μπορέσουμε να δώσουμε βήμα στην μπουγάτσα και σε όλα τα τοπικά προϊόντα. Να καταφέρουν οι παραγωγοί μας να τα κάνουν γνωστά παραέξω, διότι αυτές τις δύσκολες ημέρες τα προϊόντα μας χρειάζονται προβολή και κατανάλωση»
Πειραματισμούς σε νέες γεύσεις
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, στην πόλη των Σερρών βρίσκονται 36 σεφ από το παγκόσμιο κλαμπ μαγείρων που θα συνεργαστούν με τους μπουγατσατζήδες της περιοχής σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν μαζί νέες γεύσεις.«Θα δούμε πως μπορούν οι μπουγατσατζήδες ν’ ανοίγουν τα φύλλα και οι σεφ να κάνουν μια γέμιση που δεν την ξέρουμε και δεν την έχουμε δοκιμάσει ακόμη», πρόσθεσε ο κ.Γρηγοριάδης.
Οι εκθέτες και οι φορείς που συμμετέχουν στο τετραήμερο φεστιβάλ παρουσιάζουν την τεχνική της παραδοσιακής μπουγάτσας, ενώ η όλη έκθεση πλαισιώνεται από μια γιορτή με μουσική, χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους, τραγούδια από σερραϊκά, σερβικά συγκροτήματα και ξυλοπόδαρους.
Πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ στη σελίδα μας στο facebook
anexartitos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου