Έναν εύκολο και άµεσο τρόπο ανίχνευσης της τοξικότητας σε λαχανικά και φρούτα ανέπτυξαν ερευνητές στη Σιβηρία.
Ο
κύριος δείκτης µόλυνσης είναι τα ένζυµα των συνηθισµένων πυγολαµπίδων,
σύµφωνα µε δηµοσίευµα της «Russian Planet».
Η καινοτόµος µέγεθος
επιτρέπει την αξιολόγηση της ποιότητας των φρούτων και λαχανικών
(επίπεδο µόλυνσης µε χηµικές και βακτηριακές ουσίες) κυριολεκτικά σε ένα
λεπτό.
Με τη χρήση ενζύµων από τις πυγολαµπίδες, ο
βαθµός τοξικότητας µπορεί εύκολα να µετρηθεί µε βάση τον φθορισµό του
προϊόντος.
Οι επιστήμονες τόνισαν ότι αυτή η μέθοδος για τον
προσδιορισμό των τοξικοµετρικών δεικτών θα είναι δέκα φορές φθηνότερη
από τις αντίστοιχες εναλλακτικές.
ypaithros.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου