Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΡΡΕΣ: Χιόνια στα ορεινά – Πού χρειάζονται αλυσίδες

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2015/02/XIONIA293.jpg
Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα μέχρι στιγμής. 




Ο υδράργυρος έχει κάνει βουτιά, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται νέα περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
Χιόνια έπεσαν χθες βράδυ περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, σε Ασκό, Εξοχή, Χορτιάτη, Φίλυρο. Χιονόπτωση σημειώθηκε σε Πέλλα, Σέρρες, Κιλκίς και στην κεντρική και βόρεια Χαλκιδική και συγκεκριμένα σε περιοχές των Δήμων Πολυγύρου και Αριστοτέλη.
Λόγω της χιονόπτωσης, οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε επαρχιακούς δρόμους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται:
-Στην Πέλλα, στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο από Τοπική Κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

- Στις Σέρρες στην Επαρχιακή Οδό Σερρών – Άνω Βροντούς από το 15 χλμ και στην Επ. Οδ΄. Σερρών – Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά από το 24ο χλμ.

– Στο Κιλκίς, στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής – Λιβαδίων από το 3ο χλμ και
– Στην Χαλκιδική, στην Επαρχιακή Οδό Αρναίας – Ταξιάρχη μέσω Χολομώντα από το 1ο – 16ο χλμ.
Οι χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της ανατολικής Χαλκιδικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός νωρίς το πρωί.
Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περί τα 200 με 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη κεντρική και δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός τις πρωινές ώρες.


Πηγή: voria.gr
   allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου