Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

4η SER-EXPO: Εγκαίνια από την ΥΜΑΘ Κατερίνα Νοτοπούλου

Χρήστος Μέγκλας: «Δεν θα εγκαταλειφθεί η προσπάθεια για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου»




 To βράδυ της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 4ης SER– EXPO στον αύλειο χώρο του κτιρίου της αντιπεριφέρειας Σερρών
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου εκπροσωπώντας και την Κυβέρνηση ενώ στην τελετή παρεβρέθηκε και ο  υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωϋσιάδης, οι βουλευτές Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ), Κωστας Αχ. Καραμανλής (ΝΔ) και Μιχάλης Τζελέπης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) καθώς και μια 30μελή αποστολή Ιταλών του δικτύου ευρωπαϊκών λιμνών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Isco, καλεσμένοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ένταξης της λίμνης Κερκίνης στο δίκτυο καθώς και Δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών


Την τελετή του αγιασμού πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η Εκθεση αποτυπώνει την εικόνα του πλούτου της σερραϊκής γης, ο οποίος έχει δυνατότητες να μεγαλώσει στηρίζοντας την τοπική ανάπτυξη. Ζήτησε από τους εκπροσώπους της Πολιτείας να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες εκείνες συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Απ.Τζιτζικώστας: «Στηρίζουμε τον θεσμό που στηρίζει τον τόπο»


Πριν τον αγιασμό, ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας  Απόστολος Τζιτζικώστας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ήταν υποχρεωμένος να μην παραστεί στα εγκαίνια, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στον οποίο  υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει τον θεσμό γιατί εκτιμά ότι είναι βασικός αναπτυξιακός πυλώνας, ενώ συνεχάρη το Επιμελητήριο Σερρών που συνεχίζει σταθερά την πορεία δημιουργίας και εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας διοργανώνοντας μία σύγχρονη έκθεση που προσελκύει το ενδιαφέρον των πολιτών και των επισκεπτών της Κ. Μακεδονίας..


Χρ.Μέγκλας: «Στόχος η δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η έκθεση στα τρία χρόνια λειτουργίας της  έχει αποκτήσει τον σεβασμό και την αναγνώριση πανελλαδικά, αλλά στοχεύει να ανοίξει τα φτερά της, διευρύνοντας τη δυναμική της στο κομμάτι της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων  της αύξησης της επισκεψιμότητας της, έχοντας ως στόχο την δημιουργία ενός μόνιμου χώρου τέλεσης της.
«Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο αν  η έκθεση φιλοξενηθεί σε έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο και για αυτό διεκδικήσαμε η SER- EXPO να πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη». Δυστυχώς και φέτος η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε αφού προσέκρουσε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας»
ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών.

Οσον αφορά τα αιτήματα της σερραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας που πιστεύει ότι θα δώσουν ώθηση στο σερραϊκό επιχειρείν τόνισε τη δημιουργία νέας ΒΙΠΕ στην περιοχή του Στρυμονικού, την κατάργηση των διοδίων, τη δημιουργία δημοπρατηρίου, και την κατασκευή δεύτερης καθέτου της Εγνατίας που οδηγεί στην Αμφίπολη και την παραλιακή ζώνη.


Κατερίνα Νοτοπούλου: «Ο Νομός Σερρών έχει παράδοση στην παραγωγή»

Η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις του Νομού Σερρών στην παραγωγή αλλά και την παράδοση που έχει στον τομέα της αγροτοδιατροφής. Σημείωσε επίσης  ότι η κυβέρνηση στηρίξει την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στη Περιφέρεια.


Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης αναφέρθηκε σε δράσεις αναπτύσσονται στην Ελληνική επικράτεια και ειδικά στην Π.Ε. Σερρών που στηρίζουν την παραγωγή και τις τοπική οικονομία, απαριθμώντας τους τομείς και τα έργα που στηρίζει η Κυβέρνηση.

Περιήγηση στους 110 εκθέτες της έκθεσης


Μετά την τελετή των εγκαινίων οι επίσημοι περιηγήθηκαν για μία περίπου ώρα τα 110 περίπτερα της έκθεσης, αποκομίζοντας στοιχεία για την ποιότητα της έκθεσης.





Συναυλία με τον Γιάννη Πάριο

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσημο δείπνο στην Στρατιωτική Λέσχη, προς τιμή των καλεσμένων και η πρώτη μέρα της SEREXPO έκλεισε με συναυλία του «τρουβαδούρου της αγάπης» Γιάννη Πάριου την οποία απόλαυσαν χιλιάδες Σερραίοι.

Φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια της εκθεσης SEREXPO στη σελίδα μας στο facebook (141 φωτος)

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου