Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Στη Βρετανία έχουν δοθεί τα περισσότερα χρήματα για την προσφυγική κρίση

Η Βρετανία είναι η χώρα που λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. 




Από τα 2,3 δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί από την Ένωση σε εθνικά προγράμματα κρατών από το 2014, η Βρετανία έχει λάβει το 16,3%. Η Ελλάδα και η Ιταλία, χώρες που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους τον μεγαλύτερο όγκο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, έχουν λάβει το 11,3% του ποσού που έχει διαθέσει η ΕΕ.
Σύμφωνα με το EUobserver, η Βρετανία έχει λάβει το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. «Η ΕΕ έδωσε στη Βρετανία περισσότερα χρήματα από το ταμείο διαχείρισης της μετανάστευσης απ' ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος, τα περισσότερα εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για τον εκτοπισμό εκείνων των οποίων απορρίφτηκε το αίτημα ασύλου», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης που καλύπτουν την περίοδο 2014 – 2020.

H EE έχει δώσει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του  Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου μετανάστευσης και ενσωμάτωσης (AMIF) σε εθνικά προγράμματα κρατών σε χώρες της Ευρώπης. Από το ποσό αυτό, το 26,3% έχει δοθεί στη Βρετανία. Παρά το ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι χώρες που έχουν δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες, βρίσκονται αρκετά πιο πίσω από τη Βρετανία, καθώς έχουν λάβει το 11,3% του κονδυλίου. Το ίδιο ποσό έχει δοθεί και στη Γαλλία.

Η Βρετανία ξόδεψε το 60% αυτής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για επιστροφές προσφύγων, πάνω από το διπλάσιο ποσό που χρησιμοποίησαν τα περισσότερα άλλα κράτη – μέλη της Ένωσης. Το ποσοστό πετυχημένων επιστροφών της Βρετανίας ήταν στο 76% το 2014 και το 2016 έπεσε στο 58%.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου