Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 7 μ.μ. για την Κύπρο

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις


Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. ώρα Ελλάδας, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.
Μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις, όπως σημείωσε ο επικεφαλής του και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γέρουν Ντάισελμπλουμ.




Την ίδια ώρα στην Κύπρο, επεισόδια μικρής έκτασης έξω από την κυπριακή Βουλή πυροδότησαν πληροφορίες περί κλεισίματος της Λαϊκής Τράπεζας. ΛΑΙΚΗ  Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού έσπευσε ωστόσο να διαψεύσει την πληροφορία που μετέδωσε το ΡΙΚ για κλείσιμο της τράπεζας. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι, είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο κανάλι. Το κυπριακό κανάλι Σίγμα από την πλευρά του μεταδίδει πως επικρατέστερο σενάριο είναι η αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας.
Η ομόφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών για δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης τίθεται στο μεταξύ επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει αυτή την ώρα, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή, ώστε στις 19:00 να τεθεί προς έγκριση.
Όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρίστο Στυλιανίδη, αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Αναστασιάδη, ως συνέχεια της προσπάθειας για να ολοκληρωθεί το σχέδιο στήριξης της Κύπρου το αργότερο έως τη Δευτέρα.
Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν η σύσταση του Ταμείου Αλληλεγγύσης έχει γίνει αποδεκτή από την τρόικα και αν η συνεισφορά των πολιτών θα είναι σε εθελοντική βάση.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου