Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ θα χάσει το κράτος από την κατάθεση πινακίδων



Το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, οι συνεχείς εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και οι φόροι που βάζουν συνεχώς στο αυτοκίνητο έχουν προβληματίσει πολλούς ιδιοκτήτες, με συνέπεια να σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του 2009 και του 2010. Δηλαδή, να προχωρήσουν σε κατάθεση πινακίδων, προκειμένου να γλυτώσουν τόσο τα τέλη κυκλοφορίας όσο και τα χρήματα από την ασφάλεια. 

Φινλανδία: Υπόθεση ημερών η οριστικοποίηση του δεύτερου σχεδίου στήριξης της Ελλάδας

Αλεξάντερ Στουμπ
Οι αγορές σέρνουν τον χορό, όχι η ΕΕ.
         Την ελπίδα ότι θα υπάρξουν «αποτελέσματα» ως το τέλος της εβδομάδας όσον αφορά την οριστικοποίηση του δεύτερου σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα σχετικά με τις «εγγυήσεις» που ζητάει η χώρα του από την Αθήνα σε αντάλλαγμα για τη στήριξή της, εξέφρασε ο Φινλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ. 


Διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόβλημα

«Αυτό που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνει σε μια νύχτα», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ, Καγκελάριος της Γερμανίας.

Καθοριστική για το μέλλον της χώρας η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, με τις εξελίξεις να τρέχουν σε επίπεδο Ευρωζώνης, Ε.Ε. και ΔΝΤ και την κυβέρνηση να επιχειρεί, έστω και την ύστατη ώρα, να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας. Αντιφατικές δηλώσεις από τη Γερμανία και μπαράζ πιέσεων από τους εταίρους προς την κυβέρνηση.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συναντάται σήμερα στο Βερολίνο με την καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ελληνική κρίση.