Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για να μην πέσετε θύματα κλοπής στο σπίτι, το ταξίδι, το ξενοδοχείο, τη διασκέδαση [λίστα]

Συμβουλές προς τους πολίτες για να μην πέσουν θύματα κλοπής δίνει η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή το γεγονός ότι αυτό το διάστημα πολλοί είνα οι πολίτες που θα μετακινηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.
Η ΕΛ.Α.Σ, λοιπόν, συμουλεύει:
 

Ξεκινούν τα γυρίσματα ταινίας για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΡΟΜΑΧΟ»

Ταινία με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα γυρίζουν δύο Αμερικανοί σκηνοθέτες, ελληνικής καταγωγής, ο Τζον κι ο Θίοντορ Βούρχες.

 

Πώς ξεκινάει και πού καταλήγει ένας αριστερός -Το σκίτσο που «σκοτώνει» [εικόνα]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα σκίτσο του ΚΥΡ που δείχνει με τρεις εικόνες την ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς.


Πόσοι Έλληνες θα μάθουν ότι…; Ελάχιστοι!

Πόσοι Έλληνες θα μάθουν ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατέβαλε το 2012 αποζημιώσεις ύψους 3 δισ. ευρώ; Πόσοι θα μάθουν ότι σχεδόν το 70% του συνόλου των ασφαλίστρων του 2012 (που ανήλθαν σε 4,43 δισ. ευρώ) επέστρεψε στους παθόντες ως αποζημίωση; Πόσοι θα μάθουν ότι «παθόντες» δεν είναι μόνο οι τρίτοι, οι άγνωστοι τους οποίους χτυπήσαμε ίσως με το αυτοκίνητό μας, αλλά ότι «παθόντες» είναι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι,

Απάντηση Καπερνάρου για το Πόθεν Έσχες του - Η παράσταση έλαβε τέλος

Σε δήλωση προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος, σχετικά με το Πόθεν Έσχες του.


Εντολή Σαμαρά για αυστηρές κυρώσεις σε βουλευτές που διαπράττουν αδικήματα

ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ

Εντολή για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη στέρηση όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων για όσους βουλευτές, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, διαπράττουν αδικήματα κοινωνικής απαξίας, έδωσε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Δικαιοσύνης, με αφορμή τη σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη με ΙΧ αυτοκίνητο ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες.

 

Πλειστηριασμοί: Έτσι θα σώζεται η πρώτη κατοικία! 200.000€ η αντικειμενική αξία και 35.000€ το οικογενειακό εισόδημα - Όλα τα κριτήρια

- Αναστέλλονται μέχρι 31.12.2014 οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αρκεί να πληρούνται τρία κριτήρια
- 200.000€ η αντικειμενική αξία του σπιτιού, 35.000€ το καθαρό οικογενειακό εισόδημα και 270.000€ η συνολική αξία της περιουσίας
- Αν δεν πληροί ένα κριτήριο, ο δανειολήπτης δε μπαίνει στη ρύθμιση
- Τι θα ισχύσει για πολύτεκνους, τρίτεκνους και άτομα με αναπηρία έως 67%
- Με την ανοχή της τρόικας το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Λιάπης δεν είναι ο μόνος! Βουλευτής κατήγγειλε ότι συνάδελφός της είχε παρκάρει τα παράνομα αυτοκίνητά του στο πάρκινγκ της Βουλής!

- Την καταγγελία έκανε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη
- Είχει κάνει γραπτή καταγγελία στον Πρόεδρο της Βουλής από τον Σεπτέμβριο του 2012!
- Ο βουλευτής καμάρωνε κιόλας που κυκλοφορούσε τα αυτοκίνητά του ανασφάλιστα και με πλαστές πινακίδες!
- Κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να αποκαλύψει το όνομα του νέου Λιάπη

Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Απόφαση ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να σωθεί το εξάμηνο έλαβαν οι καθηγητές της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών που συνεδρίασαν σήμερα μυστικά, υπό τον φόβο της διακοπής της συνεδρίασης από φοιτητές ή της άσκησης οποιασδήποτε πίεσης.

 

ΕΕ: Για πρώτη φορά κανόνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Σε συμφωνία για ένα νέο αυστηρότερο νομικό πλαίσιο κατά του καπνίσματος, κατέληξαν οι διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ για πρώτη φορά, υπάρχει πρόβλεψη και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.


Ταμείο 55 δισ. για τη διάσωση προβληματικών τραπεζών

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Συμφώνησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο κρίσιμο θέμα του τρόπου χρηματοδότησης της εκκαθάρισης και αναδιάρθρωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ σήμερα το συμβούλιο Ecofin - στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ - θα συζητήσει για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων που αφορούν στο κλείσιμο τραπεζών.

 

Bloomberg: Φλερτάρει με τον Πόλσον η Ελλάδα

ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ - ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το ΤΑΙΠΕΔ φλερτάρει τα αμερικανικά hedge funds καθώς επιχειρεί να προσελκύσει επενδύσεις σε όλους τους τομείς, από λιμάνια μέχρι νησιά, ώστε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το πρόγραμμα διάσωσης, γράφει το Bloomberg, αναφέροντας ότι στελέχη του ταμείου, είχαν συνάντηση με τον Αμερικανό επενδυτή Τζον Πόλσον, αυτή την εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη.

 

Ολες οι αλλαγές για τις εξετάσεις του 2014

ΕΝΘΕΤΟ «ΠΑΙΔΕΙΑ»

Ενημερωτική εγκύκλιο για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις εξέδωσε το υπ. Παιδείας με σημαντικές λεπτομέρειες, τις οποίες πρέπει να θυμούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι

 

3.708 πλεονάζοντες στους Δήμους, φεύγουν με εθελούσια

Φωτιά βάζει έκθεση Γρηγοράκου για το πλεονάζον προσωπικό που πρέπει να μετακινηθεί ή να φύγει

- Σοκ στους Δήμους από τις λίστες με το προσωπικό που «περισσεύει» σύμφωνα με ΥΠ.ΕΣ.
- Στον δήμο Αθηναίων το μεγαλύτερο πρόβλημα με 655 υπεράριθμους
- Ακολουθούν Ρέντης, Καλλιθέα και Πειραιάς
- Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Καμίνης
- Πως θα γίνει η διαδημοτική
κινητικοτητα

Σύγκρουση Τσίπρα - Βενιζέλου, υπό το βλέμμα Σαμαρά για τα ναυπηγεία

«Μονομαχία στο Ελ Πάσο»...

Συζητείται σήμερα στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά



Τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων και τα νέα "κόλπα" πριμοδότησης

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 Με «δωροεπιταγές» και bonus πόντους συνοδεύονται οι νέες προθεσμιακές καταθέσεις, και εξαργυρώνονται σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, βενζινάδικα, ενώ προσφέρουν δωρεάν ακόμα και αεροπορικά εισιτήρια.

 

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα δεύτερη στην αύξηση των φόρων

ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ
 Την δεύτερη θέση στην κατάταξη του ΟΟΣΑ των χωρών που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από φόρους καταλαμβάνει η Ελλάδα, με πρώτη την Ουγγαρία και τρίτη και τέταρτη την Ιταλία και τη Νέα Ζηλανδία, αντίστοιχα.
 

Γαλλία: Συνελήφθησαν ο τέως υπουργός Εσωτερικών και ο άλλοτε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας

Και ανακρίθηκαν

Πρόκειται για στενούς συνεργάτες του τέως προέδρου Σαρκοζί - Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά, φοροδιαφυγή και κατάχρηση δημοσίου χρήματος - Έντονης σεναριολογία σχετικά με νέα υποψηφιότητα Σαρκοζί για την προεδρία το 2017