Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Γκίζι: Λάθος η ανάγνωση της Μέρκελ στο ελληνικό πρόβλημα


Εξέχουσα προσωπικότητα της (ανατολικο)γερμανικής Αριστεράς με πρωταγωνιστική δράση στην γερμανική επανένωση, καταξιωμένος δικηγόρος και ικανότατος ρήτορας, ο 64χρονος Γκρεγκόρ Γκίζι, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), αναμένεται αυτές τις ημέρες στην χώρα μας για σειρά πολιτικών επαφών.
«Θέλουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό πως στην Ευρώπη και ειδικά στην Γερμανία υπάρχουν άνθρωποι και κόμματα που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της οικονομικής κρίσης, που δεν θεωρούν τους Έλληνες τεμπέληδες ούτε θέλουν να τους υποδεικνύουν τι να κάνουν», δηλώνει ο 64χρονος Γερμανός στο Έθνος λίγες ώρες προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για Αθήνα.


Νέα μέτρα 14,5 δισ. αναμένονται για τη διετία 2013-2014

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων τον Ιούνιο - Σημαντικές επιβαρύνσεις με την αλλαγή φορολογικής κλίμακας

 Εξετάζονται μέτρα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 6 δισ. ευρώ προς ιδιώτες από τον Ιούλιο και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του μνημονίου από την τρόικα.

 Στα 14,5 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν τα νέα μέτρα τη διετία 2013 -2014 τα οποία αντιπροσωπεύουν το 7% του ΑΕΠ. Από αυτά τα 5,5% του ΑΕΠ ( 11,5 δισ. ευρώ ) θα αφορούν περικοπές δαπανών και 1,5% του ΑΕΠ (3 δισ. ευρώ) αλλά και αύξηση εσόδων κάτι που αναφέρεται έστω και ακροθιγώς και στο νέο μνημόνιο.