Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

“Θαρραλέα η ελληνική προεδρία με υψηλούς στόχους”, δηλώνει πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στο ελληνικό και στο ιταλικό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη δυνατότητα να συμβάλουν καθοριστικά προς μια «ρεαλιστική στροφή» της ευρωπαϊκής πολιτικής, αναφέρεται με δήλωσή του ο Φράνκο Φραττίνι, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης για ευρωπαϊκά θέματα.


Αβραμόπουλος: Αλλάζει το σύστημα προμηθειών στις Ενοπλες Δυνάμεις

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων προαναγγέλλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο των ερευνών της ελληνικής δικαιοσύνης για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιστρέφει στο Δημόσιο άλλα 2 εκατ. ευρώ από τις μίζες

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΤΑΣ

Το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ εμβάστηκε από αλλοδαπό λογαριασμό σε λογαριασμό στην Αθήνα, του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών, προφυλακισμένου για τα εξοπλιστικά προγράμματα, Αντώνη Κάντα, με σκοπό τα χρήματα αυτά να επιστραφούν στο Δημόσιο σύμφωνα με δήλωση των δικηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Ηλία Μπίσια.

Σέρρες: 50χρονος καταπλακώθηκε από τοίχο κόβωντας ξύλα για να ζεσταθεί

Ο άτυχος 50χρονος προσπαθούσε να βρει ξύλα για να ζεσταθεί, και αποφάσισε να κόψει τα δέντρα που βρισκόταν σε ακατοίκητο γειτονικό του σπίτι, αλλά έχασε τη ζωή του όταν έκοψε δέντρο που στήριζε τοίχο εγκαταλελλειμένου σπιτιού.

Alpha Bank: Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία

Βολές στα αντιμνημονιακά κόμματα

 Αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζονται οι αναλυτές της Alpha Bank, ΑΛΦΑ-0,31% στο πρώτο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίου του 2014. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η πορεία προς την ανάκαμψη μπορεί να καθυστερήσει από ομάδες συμφερόντων «που ασκούν πιέσεις για επιστροφή στο παρελθόν».


Μήπως και έτσι φτάσαμε ως εδώ;

Στο σκαμνί ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος και συνεργάτες του για δάνειο μαμούθ που δεν αποπληρώθηκε ποτέ! 

- Η δίωξη αφορά την περίοδο που ο βουλευτής κ. Κοντογεώργος ήταν Νομάρχης Ευρυτανίας
- Διώκονται και σχεδόν όλα τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου της περιόδου 2002 - 2010
- Τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και στον βουλευτή εγγύηση 60.000 ευρώ


Αυξήθηκαν οι καταθέσεις Ελλήνων και Κυπρίων το Νοέμβριο

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ
Οι ιδιωτικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν τον Νοέμβριο κατά 0,5%, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Νέο σύστημα για τις επικουρικές συντάξεις

ΣΤΟ 20% ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ
Θεμελιώδεις αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων φέρνει το νέο έτος. Θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του ταμείου. Ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ έχει καταρτιστεί και απομένει μόνο η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας. 

Ποιοι αγρότες παίρνουν άφεση... φορολογίας

Την απαλλαγή περισσότερων από 400.000 αγροτών από την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ δεν είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία από την 1η Ιανουαρίου 2014 εφόσον το 2013: