Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αυξάνονται οι νεκροί στη Γάζα

Ένα ποσοστό από τις παλαιστιναικές ρουκέτες αναχαιτίζονται από την αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ «Σιδηρούς Θόλος».

Τους 94 έφτασαν οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το θάνατο άλλων 25 σήμερα, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους. Την ίδια ώρα, οι Παλαιστίνοι συνεχίζουν τη ρίψη ρουκετών σε ισραηλινό έδαφος και οι διεθνείς πιέσεις για την επίτευξη εκεχειρίας εντείνονται.
Μετά από μία παύση στη διάρκεια της νύχτας, οι Παλαιστίνοι συνέχισαν σήμερα τις ρίψεις ρουκετών, εκτοξεύοντας 12 μέσα σε διάστημα 10 λεπτών, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Μία προσγειώθηκε κοντά σε σχολείο που είχε εκκενωθεί στο Ασκελόν. Τρεις άμαχοι Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί.


Εξέφρασε την πεποίθηση για συμφωνία στο Eurogroup της Τρίτης_ Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις


Την ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέρριψε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Eurogroup της Τρίτης θα καταλήξει σε συμφωνία.
«Πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή και πρέπει να την βρούμε την Τρίτη. Εργαζόμαστε με μεγάλη πίεση για αυτό. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι η Ελλάδα να επανέλθει σε έναν δρόμο και να αλλάξει την οικονομία της ώστε να ξαναγίνει ανταγωνιστική», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στο πρώτο γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD.


ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ Στουρνάρας: «Πανέτοιμη» η Ελλάδα για το Eurogroup της Τρίτης


Με όλες τις εκκρεμότητες να έχουν διευθετηθεί, η χώρα προσέρχεται «πανέτοιμη» στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος αργά το βράδυ της Κυριακής από το Mέγαρο Μαξίμου, μετά από μαραθώνια σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στελέχη του οικονομικού επιτελείου.