Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στον εισαγγελέα ως ύποπτος ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Εκλήθη για ανειλικρινή φορολογική δήλωση


 Με την ιδιότητα του υπόπτου εκλήθη και ενεφανίσθη πριν από λίγο, σήμερα, Παρασκευή , το μεσημέρι, στον εισαγγελέα Γαληνό Μπρή ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος εκλήθη ως ύποπτος για ανειλικρινή φορολογική δήλωση του 2010 (αφορά τη χρήση του 2009). Ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Τα στοιχεία για τα οποία εκλήθη να δώσει εξηγήσεις ο πρώην υπουργός προέκυψαν από το επίμαχο «Πόθεν Εσχες» σε συνδυασμό με όσα προέκυψαν μετά την άρση του τραπεζικού - φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του.


Σημαντική άνοδος 2,02% στο Χ.Α. - Πτώση στις διεθνείς αγορές

Στις 644,94 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Στα 1,26350 δολάρια το ευρώ


 Στις 644,94 μονάδες έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά 2,02% πιό πάνω από το κλείσιμο της Πέμπτης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε 28,00 εκατ. ευρώ.






Ακτινογραφίες θα βγάζουν τα βυτιοφόρα στα τελωνεία


«Σε μια περίοδο που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά και η χώρα παλεύει για την επιβίωσή της, η αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων και του οικονομικού εγκλήματος, είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στον Έλληνα πολίτη», είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γ.Καρατζαφέρη.
Η απώλεια εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων υπολογίζεται σε ένα δισ. ετησίως, παραδέχθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος στη σχετική επισήμανση του Γ.Καρατζαφέρη, που σημείωνε ότι εάν αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα δεν θα αναγκαζόταν η χώρα να καταφεύγει σε περικοπές μισθών και συντάξεων.


Η αξιοπιστία της Ευρωζώνης


Τις τελευταίες μέρες οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη εμφανίζονται εξίσου βιαστικοί με την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες επενδυτές σχετικά με το κούρεμα του δημόσιου χρέους, καθώς και την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την Αθήνα για το νέο μνημόνιο.
Η διαπίστωση αυτή προκύπτει σαφέστατα τόσο από την προσωπική παρουσία του ίδιου του αντιπρόεδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν, στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές, όσο και από τις δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών, κυρίως της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, για επίσπευση της διαδικασίας υλοποίησης των αποφάσεων της 26 Οκτωβρίου για τη νέα στήριξη της Ελλάδας.


Societe Generale: Συμφωνία ιδιωτών για το ελληνικό χρέος


Μια συμφωνία με ιδιώτες πιστωτές για την εθελοντική παραγραφή τουλάχιστον της μισής αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχει πιθανότητες να επιτευχθεί μέσα στις ερχόμενες ημέρες, δήλωσε προς την εφημερίδα Les Echos ο επικεφαλής της γαλλικής τράπεζας Societe Generale.


Νέες επαφές στην Αθήνα την Παρασκευή Πιέσεις IIF για άμεση οριστικοποίηση του PSI

O πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα την ώρα που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική τους φάση.


Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας άμεσα για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), επισημαίνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και παρά το γεγονός ότι έχει εξεταστεί μια σειρά θεμάτων κάποια βασικά σημεία δεν έχουν επιλυθεί.
«Μια σειρά θεμάτων έχει συζητηθεί αλλά κάποια βασικά σημεία δεν έχουν επιλυθεί. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα αύριο (Παρασκευή) με τον χρόνο για την επίτευξη συμφωνίας να εξαντλείται» σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του IIF, που εκπροσωπεί τις τράπεζες στις διαπραγματεύσεις.