Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ερχεται κούρεµα και στους φόρους

Σχέδιο για µείωση του ΦΠΑ, των έκτακτων εισφορών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης και των χαρατσιών


Αλλαγή στο µείγµα οικονοµικής πολιτικής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήµου µε το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστηµα το οποίο θα περιλαµβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις σε τοµείς που έπληξαν την οικονοµική δραστηριότητα, όπως ο ΦΠΑ και οι φόροι στα ακίνητα. «Γνωρίζουµε τι δεν δούλεψε» σηµειώνουν κυβερνητικές πηγές αναφερόµενες στη φορολογική επιδροµή της τελευταίας διετίας για να κλείσουν οι τρύπες του προϋπολογισµού, η οποία όµως οδήγησε στον στραγγαλισµό της οικονοµικής δραστηριότητας. Ετσι, η µείωση του ΦΠΑ, των έκτακτων εισφορών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και των χαρατσιών βρίσκονται στο τραπέζι. Οσον αφορά τον περιορισµό των ελλειµµάτων, αυτός θα επιχειρηθεί κυρίως από τη συρρίκνωση των εξόδων. Αλλωστε, η πολιτική των φορολογικών επιδροµών αποδείχθηκε αναποτελεσµατική, αφού το έλλειµµα παραµένει υψηλό εξαιτίας της αδυναµίας των προηγούµενων κυβερνήσεων του ΠαΣΟΚ να κλείσουν τις µαύρες τρύπες των δηµόσιων δαπανών και να βάλουν πάτο στο βαρέλι.



Βεστερβέλε: Ελλάδα και Ευρώπη είναι μαζί - Θα έχουμε καλό αποτέλεσμα στο PSI


«Για εμάς η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι μαζί, βρισκόμαστε σε μία εταιρική, συνεργατική και φιλική σχέση και μέσα από αυτή θα αντιμετωπίσουμε από κοινού τις δυσκολίες», δήλωσε ο κ. Βέστερβελε.
Είχε προηγηθεί η επισήμανση των θυσιών στις οποίες υποβάλλονται οι Έλληνες πολίτες, από τον Σταύρο Δήμα:

«Γνωρίζεις Guido, γιατί το έχουμε συζητήσει, το επαναλάβαμε και σήμερα, ότι οι Έλληνες έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες και έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή είναι πολύ ανήσυχοι για το μέλλον τους, είναι απογοητευμένοι γιατί πιστεύουν ότι πολλές από τις θυσίες έχουν πέσει στο κενό, δεν πιάσανε τόπο. Η δέσμευση της Γερμανίας ότι θα είναι δίπλα στην Ελλάδα και ότι θα συνεργαστούμε μαζί έως ότου η χώρα μου θα βγει από αυτή την κρίση, θα αντιμετωπίσει την κρίση με επιτυχία, είναι πάρα πολύ σημαντική.