Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλάκης Καΐλας: Η Λαμπέτη, η Μανταλένα και τα ξενύχτια με τον Μπάρκουλη

Ο 60χρονος σήμερα ηθοποιός που υπήρξε το παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου μιλάει μέσα από την αυτοβιογραφία του για την καθοριστική γνωριμία του με την Έλλη Λαμπέτη, για όσα έζησε στα γυρίσματα της Μανταλένας αλλά για τα «νυχτοπερπάτηματα» μαζί με τον Ανδρέα Μπάρκουλη!



Reuters: H ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης της βίζα για τους Τούρκους ταξιδιώτες

Την πρόθεσή της να ξεκινήσει τη συζήτήση για το πως θα καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Στο πειθαρχικό παραπέμπεται οριστικά ο Πελεγρίνης

Στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ παραπέμπει τελικώς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ανεξάρτητα από την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος για την μή παραπομπή του κ.Πελεγρίνη.


Σκόπια: Το «όνομα» ακύρωσε το ελληνο-σκοπιανό φόρουμ !

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ακύρωσε το ελληνο-σκοπιανό φόρουμ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.


Ελλάδα-Ιταλία-Πορτογαλία: Πέφτουν οι κυβερνήσεις μετά τις Ευρωεκλογές

Στην εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για την πορεία και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβαίνει το State Department.


Καλαφάτης:Νέα πνοή στο κέντρο με την ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου «μπορεί να δώσει νέα πνοή στο δημόσιο χώρο του κέντρου της Αθήνας», τόνισε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ομόφωνη έγκριση που έδωσε σήμερα το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) του ΥΠΕΚΑ στην οριστική αρχιτεκτονική μελέτη του έργου.


«Μαχαίρι» ως 82% στις αμοιβές της Ελλάδας προς οίκους αξιολόγησης

Μεταξύ του 48% και 82% κυμαίνονται οι μειώσεις των δαπανών του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη συνεργασία του με οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, όπως διευκρινίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση για την αμοιβή που λαμβάνει ετησίως ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's από το Ελληνικό Δημόσιο.


Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Απεργία μέχρι 13 Δεκέμβρη

Να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. 


Γιορτή ποδηλάτου στη πόλη των Σερρών

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης τμήματος του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών, ο Δήμος Σερρών πρόκειται να διοργανώσει ποδηλατοπορεία.


Ελεγχος σε δημοσίους υπαλλήλους που έβγαλαν πάνω από 100.000 στο εξωτερικό

Τον εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι από το 2009 και μετά έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ, ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ελεγχθησομένων ξεπερνά τους 2.000.


Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα το Σάββατο

Να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013, στις 6:00 μμ στην Πλατεία Συντάγματος καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Πού βρίσκεται αυτός ο πανέμορφος δρόμος;;; Κι όμως είναι στη χώρα μας! Δείτε πού

Αρχοντικά σπίτια, με βενετσιάνικες επιρροές και κτίρια που ταιριάζουν τους κλασικούς ρυθμούς της αρχαιότητας, με τις επιρροές της μεσαιωνικής Ευρώπης.


NASA: Είναι οριστικό, ο κομήτης ISON «πέθανε»

Δεν τα κατάφερε τελικά ο κομήτης ISON μετά τον θερμό «εναγκαλισμό» του με τον Ήλιο καθώς σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της NASA από τον αποκαλούμενο και «κομήτη του αιώνα» έχουν απομείνει «μόνο συντρίμμια χωρίς πυρήνα».