Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Εφοπλιστές στον Τσίπρα: Ψάξε, ψάξε δε θα μας βρεις αν μας φορολογήσεις

Στα μαχαίρια ΣΥΡΙΖΑ και εφοπλιστές

 Διαβάστε τι αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες εφοπλιστές προειδοποιούν τον Α. Τσίπρα αν τους.... φορολογήσει.
Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου; Σύμφωνα με το αμερικάνικο πρακτορείο που έχει ανάγει σε αγαπημένη του ενασχόληση την κινδυνολογία και αγαπημένο του θέμα την αναμετάδοση των πολιτικών εξελίξεων της χώρας, οι εφοπλιστές θα εγκαταλείψουν τη χώρα αν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να τους φορολογήσει.
Όπως πάντως σημειώνει το πρακτορείο στο δημοσίευμα του, οι  Έλληνες πλοιοκτήτες, όχι μόνο έβγαλαν περισσότερα από  175 δισ. δολάρια, αφορολόγητα μέσα σε 10 χρόνια, αλλά λένε ότι θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, εάν η νέα κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, "διακινδυνεύοντας και 60.000 θέσεις εργασίας".
Όλα αυτά, σε μία χώρα που βάλλεται ήδη από την ανεργία η οποία καλπάζει, όπως αναφέρει ο συντάκτης.


Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: «Καταστροφική έστω και μία ώρα κυβερνητικής μας θητείας»


Ανεξήγητη και ανήθικη πράξη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επιστολή του υποψηφίου βουλευτή του στην Κορινθία (τόσο στις εκλογές της 6ης Μαϊου όσο και στις επικείμενες) Νίκου Χανιά.
Η επιστολή Χανιά, την οποία δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα, απευθύνεται προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα. Ο Ν. Χανιάς σημειώνει: «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας» Προσθέτει δε ότι «τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!


Συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Υπ.Οικ. Συστημική παρέμβαση κατά «σεναρίων» κρίσης

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος (αριστερά), ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Βασίλης Ράπανος (κέντρο) και ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παν. Θωμόπουλος.


Σχέδια αντιμετώπισης του χειρότερου δυνατού σεναρίου, που θα είναι μία απόφαση της Αθήνας να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, φέρεται να συζητούν οικονομικοί αξιωματούχοι της Ε.Ε., σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από Βρυξέλλες.
Οι συζητήσεις αφορούν στην επιβολή ορίων στις αναλήψεις μετρητών από ATM, στην επιβολή διασυνοριακών ελέγχων, καθώς και στην εισαγωγή ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων τουλάχιστον στην Ελλάδα.


Β. Σόιμπλε: Θα υπάρξει τρόικα και στην Ισπανία

Τα χαρακτηριστικά της ισπανικής κρίσης διαφέρουν από τα ελληνικά, διαπραγμάτευση θα γίνει όπως ακριβως και με την Ελλάδα, ενώ θα υπάρξει και τρόικα για τον έλεγχο των συμφωνηθέντων, δηλώνει ο γερμανός υπ. Οικονομικών.

Μετά την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία τώρα και η Ισπανία χτύπησε την πόρτα των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης για να συναντήσει τη θετική ανταπόκριση των εταίρων της με ένα ποσό που μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 100 δις ευρώ.

Δημόσιοι οργανισμοί θα ασφαλίζουν πιστώσεις για ελληνικές εισαγωγές


Με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοίγει η πόρτα για να ξεκινήσει πάλι η ασφάλιση των πιστώσεων για τις εισαγωγές στην ελληνική αγορά που διακόπηκε από τις αρχές της χρονιάς με το σταδιακό «πάγωμα» των ασφαλίσεων από μεγάλες ξένες εταιρείες του κλάδου, με πιο πρόσφατη την Euler Hermes.

Το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου βρίσκονται σε πυρετό διαβουλεύσεων σε Ελλάδα και Βρυξέλλες όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα κάνουν την αγορά να ανασάνει ξανά, και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου και πολιτικής βούλησης των κρατών - μελών ώστε να ξεπεραστεί μεγάλο μέρος του προβλήματος. 

Σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Πλαφόν στις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ στις τράπεζες και κλείσιμο συνόρων - Το διαψεύδει η Κομισιόν


- Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτηρίζει το τηλεγράφημα του Reuters ως αναληθές
- Μία από τις επιλογές που εξετάζουν είναι η αναστολή της συνθήκης Σένγκεν
- Στέλεχος της Moody's: Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα υποφέρουν δύο γενιές Ελλήνων
- Οργιάζουν τα αμερικανικά μέσα για το ενδεχόμενο εξόδου αναμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογώνΛίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, όλα δείχνουν τελικά πως το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι πλέον θέμα που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων και μάλιστα οι ευρωπαίοι εταίροι μας προετοιιμάζονται για αυτό το ενδεχόμενο.