Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Κροίσος ζητά να γίνει ανεξάρτητη πολιτεία η Silicon Valley

Πρόκειται για τον Αμερικανό Tim Draper


«Στη Silicon Valley o κόσμος νιώθει πως η πολιτεία δεν τους αντιπροσωπεύει» λέει ο Draper -  Σκοπεύει να συγκεντρώσει 800.000 υπογραφές ώστε να χωριστεί από την Καλιφόρνια



Επεισόδια (ξανά) στην πλατεία Ταξίμ

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι διαδηλωτές, οι συγκρούσεις με την αστυνομία, τα δακρυγόνα και οι αύρες επέστρεψαν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου το βράδυ της Παρασκευής, μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν έξι μηνών, ακούστηκαν και πάλι τα αντικυβερνητικά συνθήματα και το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης και του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Συνεχίζεται η απόσυρση των αναψυκτικών Coca-Cola Light και Nestea - Τι ζητάει ο ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων:



Υποβολή καταστάσεων πελατών ανά μήνα από τον Μάιο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση τού γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, η οποία θα «ενεργοποιεί» τη διάταξη που ψηφίστηκε με τον πρόσφατο φορολογικό νόμο, για τη μηνιαία, πλέον, ηλεκτρονική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών, από περισσότερους από ένα εκατομμύριο επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Τουρκία: Ο Στρατός παρενέβη, δηλώνοντας πως. . . δεν παρεμβαίνει!

Στο κλίμα έντασης, σύγχυσης κι αοριστίας που επικρατεί στην Τουρκία προστέθηκε σήμερα και μία ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.


Ανακοίνωση ΚΡΙ ΚΡΙ για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο στις Σέρρες

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 16:30 ξέσπασε πυρκαγιά στην γραμμή παραγωγής γιαουρτιού και γάλακτος της ΚΡΙ ΚΡΙ στις Σέρρες (3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σερρών - Δράμας).


Δημοσκοπήσεις – κόλαφος για την κυβέρνηση σε 13 περιφέρειες της χώρας

-Δεν «περπατάνε» οι κυβερνητικοί υποψήφιοι στις Περιφερειακές Εκλογές. -Σε ποιες περιφέρειες διαμορφώνονται νέα δεδομένα.


H χρονιά της εφορίας (και το 2014)

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ασφυκτική πίεση στους φορολογουμένους επιφυλάσσει η Εφορία για το νέο έτος. Στο μικροσκόπιο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού βρίσκονται πολίτες με μεσαία εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων.

Εγκαταλείπουν την Τουρκία οι διεθνείς αγορές

ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΝΩ Η ΛΙΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
Ισχυρή τάση μαζικής αποδέσμευσης από τουρκικά ομόλογα καταγράφεται στις διεθνείς αγορές καθώς η πολιτική κρίση που κλυδωνίζει τη χώρα απειλεί τώρα με αποσταθεροποίηση – σοκ και την οικονομία της.

Τουρκία: Συνεχίζονται οι παραιτήσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος

Ο Ερντάλ Καλκάν είναι ο πέμπτος βουλευτής που παραιτείται από το κυβερνών κόμμα από τη στιγμή που άρχισε να εξελίσσεται δημοσίως η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν (φωτ. αρχείου).

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, καθώς παραιτήθηκε σήμερα από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης Ανάπτυξης ο βουλευτής Ερντάλ Καλκάν, ενώ αναμένονται άλλες δύο παραιτήσεις εντός της ημέρας αφού το κόμμα αποφάσισε να παραπέμψει τους τρεις αυτούς βουλευτές στο πειθαρχικό, με αίτημα την αποπομπή τους.


Σπαρτιάτικα στην κορυφή της ΕΕ η Ελλάδα

ΣΤΟΧΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ, «ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ» ΑΘΛΟΣ
Με αμφισβήτηση για τα κατά πόσο η υπερχρεωμένη Ελλάδα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ευρωπαϊκές προκλήσεις ξεκινά σε λίγες μέρες η ελληνική προεδρία. Οι στόχοι φιλόδοξοι, αλλά και ο άθλος «ηράκλειος».

Φουντώνουν οι φήμες για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Τα σενάρια που θέλουν το Φ. Κουβέλη να ανοίγει και πάλι διάυλο επικοινωνίας με το Μαξίμου έχουν αρχίσει να φουντώνουν ξανά.