Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ _ Αρνητική απάντηση στο αίτημα του Α. Τσίπρα


Αρνητική ήταν η απάντηση της γαλλικής προεδρίας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, με την ευκαιρία επικείμενης επίσκεψης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι.

 

Μειώσεις έως και 25% από τον ΟΤΕ



Νέα εποχή τιμών ξεκινάει για τους πελάτες του ΟΤΕ με τα νέα προγράμματα ΟΤΕ Double Play Απεριόριστα, που συνδυάζουν Conn-x και απεριόριστη τηλεφωνία προς σταθερά με τιμές μειωμένες έως και 25% σε σχέση με τα προγράμματα της προηγούμενης χρονιάς.


Τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα


Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και κενό εξουσίας στην Ελλάδα «βλέπουν» τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία εκτιμούν οι πιθανότητες να βρεθεί η χώρα εκτός της ευρωζώνης αυξάνονται επικίνδυνα.
Στη Βρετανία, το BBC προειδοποιεί για «επικίνδυνο κενό εξουσίας», σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων παρατάξεων. «Η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στα ξένα δανεικά κεφάλαια, με αποτέλεσμα να έρθει ξανά αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ», σημειώνει ο ανταποκριτής του βρετανικού πρακτορείου.


Στο 1,9% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο


Στο 1,9% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 1,7% που ήταν το Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Απριλίου 2012, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, προκύπτει αύξηση 1,9%, έναντι αύξησης 3,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Απρίλιο 2012, σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2012, παρουσίασε αύξηση 0,8%, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.


Οι ελιγμοί Τσίπρα με ανέφικτους όρους φέρνουν πιο κοντά στις κάλπες _ Στρίβειν διά της... μετανοίας


Πιο κοντά σε νέες εκλογές, το συντομότερο συνταγματικά δυνατόν, παρά στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, βρίσκεται πλέον η χώρα, μετά και το διαφαινόμενο ναυάγιο της διερευνητικής εντολής που διαχειρίζεται από χθες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.Οι πέντε όροι που έθεσε, και κυρίως η απαίτησή του από τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο να αποστείλουν πριν τον συναντήσουν επιστολές μετανοίας στην Ευρώπη με τις οποίες να ανακαλούν τις δεσμεύσεις τους για υλοποίηση του Μνημονίου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία αναφορικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης.