Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Τουρκικό CN-235 έκανε 19 παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο

Συνεχίζεται η προκλητική τουρκική δραστηριότητα
Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε πρακτικά σε όλο το Αιγαίο -νοτιοανατολικό, κεντρικό και βόρειο


Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις για το όνομα

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN
Τη θέση του ότι η Ελλάδα «αποφεύγει» τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας επανέλαβε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο συνέντευξής που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, προσθέτοντας μάλιστα πως το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος των Σκοπίων.

Παναγιωτόπουλος: Η κρίση έκανε τους Έλληνες περισσότερο Ευρωπαίους

Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους
Ο υπ. Πολιτισμού ζήτησε από την Ευρώπη να σεβαστεί τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων - Διαβεβαίωσε ότι ο πολιτισμικός πλούτος θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο


Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

Αποχώρησε και ανεξαρτητοποιήθηκε
Διαβάστε την χειρόγραφη επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής - Παρά τις παραινέσεις από την Κουμουνδούρου, δεν παραιτείται από βουλευτής και δεν παραχωρεί την έδρα του στο κόμμα - Στελέχη της ηγεσίας μιλούν για «βελούδινο διαζύγιο», το οποίο μάλιστα προέκυψε έπειτα από κατ' ιδίαν συνάντηση Τατσόπουλου - Τσίπρα


Στο 11,5% τα κέρδη από τις αρχές του έτους στο Χ.Α.

Ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά αλλά τελικά δεν κατοχύρωσε τις 1.300 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, διατηρώντας ωστόσο την ανοδική τάση, με τον τζίρο να εντυπωσιάζει για μία ακόμη φορά και το επενδυτικό ενδιαφέρον να διατηρείται ζωντανό, ενώ οι διαθέσεις διόρθωσης δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους παρά το δυναμικό ράλι που αγγίζει το 11,5% από τις αρχές της χρονιάς. Ανοδος 12,23% στην Eurobank. Υπεραπόδοση σε Folli Follie, Μέτκα, ΜΕΤΚ+3,63% ΟΛΠ. ΟΛΠ+2,08%


Economist: Καλό ξεκίνημα το 2014 από Ελλάδα

Ο Economist τονίζει τις καλές ειδήσεις με τις οποίες ξεκινά το 2014 για την Ελλάδα. Υπάρχουν όμως, κίνδυνοι "πολιτικοί όχι οικονομικοί". Καλεί το Βερολίνο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για ανακούφιση του χρέους. Στόχος οι μεταρρυθμίσεις, όχι η λιτότητα. 


FAZ: Οι Ελληνες δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑΙΝΜΑΓΕΡ
Στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Eξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Αθήνα αναφέρονται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας ως γενικό τόνο ότι ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής της γερμανικής διπλωματία είναι στην Ελλάδα προκειμένου να ενθαρρύνει τους Έλληνες και την κυβέρνησή τους να συνεχίσουν το δρόμο τον μεταρρυθμίσεων. 

Ανακαλύφθηκαν άστρα που «δραπετεύουν» από τον γαλαξία μας

ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε μια ασυνήθιστη νέα κατηγορία μοναχικών άστρων υπερ-υψηλής ταχύτητας, τα οποία κινούνται στο διάστημα τόσο γρήγορα, που μπορούν να «δραπετεύσουν» από τη βαρυτική έλξη του γαλαξία μας.

Φιλιππίδης: «Αν έχω πάρει ένα ευρώ, να μπω φυλακή»

«ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Τ.»
Για «συνωμοσία γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» έκανε λόγο o πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, τονίζοντας ότι «όλα τα χρήματα είναι φορολογημένα, δηλωμένα, στο πόθεν έσχες και παντού» και επαναλαμβάνοντας τα περί χρηστής διοίκησης επί της προεδρίας του. 

Το πόρισμα φωτιά για τα δάνεια του Τ.Τ.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ 30 ΑΤΟΜΩΝ

Καταιγιστική μορφή παίρνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Συνελήφθησαν ήδη τρεις από τους επτά, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα.