Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

EADS: Η Κίνα μπλόκαρε τις πωλήσεις Airbus για το φόρο άνθρακα


Στα αντίποινα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως πέρασε η Κίνα με αιχμή την επέκταση του ευρωπαϊκού φόρου άνθρακα στις αερομεταφορές. Σύμφωνα με την EADS το Πεκίνο μπλόκαρε τις πωλήσεις αεροσκαφών Airbus σε κινεζικές αεροπορικές εταιρίες, μια εξέλιξη που μοιάζει να επαληθεύει τους φόβους για εμπορικό πόλεμο.


Εκπνέει στις 10 το βράδυ η προθεσμία. _ Κορυφώνεται η αγωνία για το PSI


Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών σε αυτό.
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι η διαδικασία των εγγραφών στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικούς χρέους πάει καλά και ότι το ποσοστό συμμετοχής είναι πολύ υψηλό.


Σε συμμετοχή στο PSI καλεί τους επενδυτές ο Όλι Ρεν

Να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI) κάλεσε τους ιδιώτες ομολογιούχους ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, μία μέρα πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.


Να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI) κάλεσε τους ιδιώτες ομολογιούχους ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, μία μέρα πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, επισημαίνοντας πως οι όροι για την ανταλλαγή των ομολόγων δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερη προσφορά, καθώς και πως η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη.
«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουν όλοι οι επενδυτές πως η Ευρώπη έχει διαθέσει το maximun τον πόρων που ήταν δυνατόν να διατεθούν και πως η πλήρης συμμετοχή τους είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα» σημειώνει ο κ. Ρεν σε σχετική του ανακοίνωση.


Σε περίπτωση που η ληξιπρόθεσμη οφειλή υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ, τότε μπορεί να ασκηθεί και ποινική δίωξη. _ ΥΠΟΙΚ: Κατασχέσεις μισθών για εξόφληση χρεών

Οι βεβαιωμένες οφειλές μέχρι 30.09.2010 ρυθμίζονται με τις διατάξεις του άρθρου 14 Ν. 3888/2010 σε μηνιαίες δόσεις από δύο έως σαράντα πέντε.


Στην κατάσχεση του 25% του μισθού, της σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου βοηθήματος μπορεί να προχωρήσει το Δημόσιο για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών.
Από την άλλη πλευρά, εάν το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος, από κάθε αιτία συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων η προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, τότε μπορεί να ασκηθεί και ποινική δίωξη κατά του οφειλέτη.


Η λίστα με τους μπαταχτσήδες του Δημοσίου


Λίστα με 554 ονόματα φυσικών προσώπων, οι συνολικές οφειλές των οποίων ανέρχονται στα 11,4 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά και 1.105 εταιρειών που χρωστούν στο Δημόσιο περίπου 26 δισεκατομμύρια ευρώ, θα ξεσκονίζει από σήμερα και για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια η «task force» των φορολογικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.