Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ξαφνικά η πρόοδος της Ελλάδας έγινε «εξαιρετική»


Για «εξαιρετική» πρόοδο της Ελλάδας έκανε λόγο σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Το γεγονός μάλλον δεν είναι τυχαίο, αφού τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αποψινή ψηφοφορία για τα νέα μέτρα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ντράγκι, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, κάλεσε την ελληνική Βουλή να υπερψηφίσει απόψε τα νέα μέτρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η μοίρα της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της».
Σχετικές Ειδήσεις στο Newsbomb.gr

Πλήρης απελευθέρωση σε πέντε κλειστά επαγγέλματα

Πλήρη απελευθέρωση για πέντε κλειστά επαγγέλματα προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο μαμούθ που κατατέθηκε στη Βουλή.

Πλήρη απελευθέρωση για πέντε κλειστά επαγγέλματα, του ξεναγού, του εκτελωνιστή, του ορκωτού εκτιμητή, του φοροτεχνικού και του φορτοεκφορτωτή, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο μαμούθ που κατατέθηκε στη Βουλή, από το οποίο όμως απουσιάζουν ανάλογες ρυθμίσεις για τους νομικούς.
Παράλληλα το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις οι οποίες απελευθερώνουν μια σειρά από δραστηριότητες που αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας, τους ιδιωτικούς ΟΑΕΔ και την ίδρυση ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, κολεγίων και ΙΕΚ


ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΡΟΜΠΑΙ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΚΑΜΕΡΟΝ, ΝΤΙ ΡΟΥΠΟ Ικανοποίηση στην Ευρώπη για τη νίκη Ομπάμα


Με ικανοποίηση και εκδηλώσεις χαράς υποδέχθηκαν στην Ευρώπη την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα για μία ακόμη θητεία στο Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε σήμερα πως είναι «πολύ χαρούμενος» για την επανεκλογή του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα» έγραψε στα ολλανδικά ο Βαν Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Δεύτερη προεδρική θητεία για τον Μπαράκ Ομπάμα


Ο Μπαράκ Ομπάμα επικράτησε του αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ και κέρδισε μία δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο συγκεντρώνοντας τον «μαγικό» αριθμό των 270 εκλεκτόρων, όπως μεταδίδουν αμερικανικά και διεθνή δίκτυα, μετά από μία πολύμηνη, σκληρή και ιδιαίτερα δαπανηρή προεκλογική εκστρατεία.


Το ελληνικό χρέος και η τελευταία ευκαιρία…


Στο European Working Group της Τετάρτης, Αθήνα, Ουάσιγκτον και Βερολίνο άνοιξαν (επιτέλους!) τα χαρτιά τους για το μείζον πρόβλημα της διατηρησιμότητας του ελληνικού χρέους και έγινε πλέον σαφές ότι η... μητέρα των μαχών για το χρέος θα δοθεί στις 12 Νοεμβρίου, στην εξαιρετική κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup (εφόσον, βεβαίως, δεν έχει προηγηθεί κάποιο απρόβλεπτο κοινοβουλευτικό «ατύχημα» στις ψηφοφορίες της επόμενης εβδομάδας για το νέο Μνημόνιο).