Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σε καλό κλίμα για την Ελλάδα η συνεδρίαση - Η επίσκεψη Μέρκελ το πολιτικό μήνυμα του Βερολίνου _ Το Εurogroup αφετηρία λύσεων για το ελληνικό ζήτημα

Η συνεδρίαση του Eurogroup, σήμερα το βράδυ, στο Λουξεμβούργο, δεν θα οδηγήσει σε αποφάσεις για την Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.


Η συνεδρίαση του Eurogroup, σήμερα το βράδυ, στο Λουξεμβούργο, δεν θα οδηγήσει σε αποφάσεις για την Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Ωστόσο, από απόψε, το ελληνικό ζήτημα εισέρχεται στην τελική ευθεία και από τις διεργασίες των επόμενων ημερών θα κριθεί αν η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής (18-19 Οκτωβρίου) θα είναι ο ενδιάμεσος ή ο τελικός σταθμός, τουλάχιστον, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ.
Το θετικό στοιχείο, εν όψει των κρισιμότατων συζητήσεων των επόμενων ημερών, είναι πως, για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια, το κλίμα είναι καλό. Οι απειλές των σκληρών της Ευρωζώνης έχουν μετατραπεί σε ελπιδοφόρες δηλώσεις. Ολοι πλέον αναγνωρίζουν ότι έφτασε η ώρα μιας δραστικής λύσης στο ελληνικό ζήτημα, ζητώντας από τη χώρα μας να κάνει αυτό που της αναλογεί.


Μικρή αγγελία για τσοπάνη!


Ανάρπαστοι οι τσοπάνηδες στον θεσσαλικό κάμπο. Πάνω από 120 άτομα ανταποκρίθηκαν σε αγγελία που έβαλε κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι Λάρισας για να βρει τσοπάνη και χρειάστηκε να κάνει... δεκάδες συνεντεύξεις με τους υποψηφίους μέχρι να βρει τον καταλληλότερο.
Πριν από μερικά χρόνια επέλεγαν το επάγγελμα του τσοπάνη μόνο αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, σήμερα μεταξύ των υποψηφίων είναι ακόμη και απόφοιτοι ΤΕΙ ή ιδιωτικών κολεγίων. Οσο για τον μισθό, κυμαίνεται γύρω στα 500-700 ευρώ τον μήνα, ενώ συνήθως προσφέρεται διαμονή και διατροφή.