Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ στους συλληφθέντες!

H επιχείρηση – μαμούθ της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει δώσει η ΕΛ.ΑΣ. , έχουν συλληφθεί 47 μέχρι στιγμής άτομα, μέλη (4) εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες .

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης , εφοριακός υπάλληλος, τραπεζικά στελέχη, δικηγόροι καθώς και δημοσιογράφος και αστυνομικός. 

 

«Έξω η Τουρκία από το ΝΑΤΟ»


Ο Πέρι, που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρία δήλωσε ότι «ίσως είναι η ώρα να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ», ενώ χαρακτήρισε τους ηγέτες της χώρας «ισλαμιστές τρομοκράτες».


Τουρισμός: Με αύξηση 8,65% έκλεισε το 2011. «Πρωταθλήτρια» η Κως με ποσοστό 22,41%, ενώ ακολουθεί η Ρόδος με 22,06%


Σε ποσοστό 8,65% διαμορφώθηκε η αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2011, με 11.528.782 επιβάτες να επισκέπτονται τη χώρα το 2011, σε σύγκριση με 10.611.219 το 2010.

Με βάση τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις από τα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2011, τη χρονιά που έκλεισε το ποσοστό ανόδου δεν διατήρησε τον διψήφιο αριθμό, όπως είχε καταγραφεί στην τουριστική κίνηση τους θερινούς μήνες, ενώ εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων για την επάνοδο του τομέα εφέτος, ανέμεναν «ρεκόρ» αφίξεων πάνω από 16,5 εκατ. επισκέπτες.


Ανοιγμα εξπρές για 136 επαγγέλματα


Σε πλήρη απελευθέρωση... εξπρές 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών προχωρεί η κυβέρνηση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων δημοφιλή επαγγέλματα (αρτοποιός, διερμηνέας, ασφαλιστής, οπτικός, ξεναγός, μεσίτης, εφημεριδοπώλης) και υπηρεσίες που αφορούν κολέγια, ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, παροχή υπηρεσιών ασφάλειας κ.ά. Λίγες ώρες πριν από την άφιξη των πρώτων κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσέθεσε χθες διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, η οποία προβλέπει το οριζόντιο άνοιγμα των επαγγελμάτων και την άρση όλων των περιορισμών στην ελεύθερη άσκησή τους.


Το νέο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων


Με βασικά στοιχεία το διαχωρισμό και τη διάκριση των πρωτοβάθμιων συμβουλίων από τα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και τη μη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια, κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, το σχέδιο νόμου για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Στη σύνθεση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων συμμετέχουν, στο μεν πρωτοβάθμιο δύο δικαστικοί λειτουργοί ή μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες με το βαθμό του διευθυντή με τη θέσπιση "ασυμβιβάστων".