Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Συγκράτηση δαπανών 1,7 δισ. σε υπουργεία και φορείς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 
 

Χαμηλότερες του στόχου του προϋπολογισμού κατά 1,7 δις ευρώ ή 7% περίπου διαμορφώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2013, το σύνολο των δαπανών (δαπάνες συν μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων) των φορέων της Κεντρικής Διοίκησης όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αίγυπτος


 Νεκρός εικονολήπτης του Sky News. Χάος και αιματοχυσία στην Αίγυπτο μετά την αιματηρή διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μόρσι από τον στρατό. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς, ενώ νεκρή από τα πυρά έπεσε η ανήλικη κόρη ενός από τους σημαντικότερους ηγέτες της Αδελφότητας. Πυρπολήθηκαν χριστιανικές εκκλησίες. Έκκληση για τερματισμό της βίας από τη διεθνή κοινότητα.


Στο 1,1% η ανάπτυξη στην Πορτογαλία


Με ρυθμό 1,1% αναπτύχθηκε η πορτογαλική οικονομία το β’ τρίμηνο, τον υψηλότερο στην Ευρωζώνη, σηματοδοτώντας το τέλος της περιόδου ύφεσης που διήρκησε περισσότερα από δύο χρόνια.


Μαζική αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων

Αφορούν στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΑΠ 


 Εως το τέλος της εβδο­μάδος, η ΓΓΠΣ ταχυδρομεί και τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ για το 2012, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία οι ιδιοκτήτες, των οποίων η αντικειμενική αξία της περιουσίας τους υπερβαίνει, σε ατομική βάση, τις 200.000 ευρώ.

 Ισχυρά «Μποφόρ» πνέουν αυτή την εβδομάδα για εκατομμύρια φορολογούμενους - ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ταχυδρομεί μαζικά τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος και ΦΑΠ 2012.


Απίστευτη πρόκληση! Αποφυλακίζονται αυτοί που κατέκλεψαν το ΙΚΑ λόγω παρέλευσης του 18μήνου

Πάνω από 11 εκ. ευρώ είχε βάλει μέσα το ΙΚΑ η θηλυκή συμμορία. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

- Την αποφυλάκισή τους πρότεινε ο εισαγγελέας
- Στις 10 Σεπτεμβρίου λήγει το 18μηνο
- Ειχαν βάλει μέσα το ΙΚΑ πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ
- Χορηγούσαν υψηλά επιδόματα σε μη δικαιούχους και έπαιρναν μίζες
- Με τα "κέρδη" τους έχτιζαν βίλες και κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα



Ανοίγει ο δρόμος για τις μετατάξεις στην εκπαίδευση


Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Τρίτη δύο σημαντικές αποφάσεις για τις υποχρεωτικές μετατάξεις στην εκπαίδευση. 


Ασπίδα κατά του καρκίνου του εντέρου το κοτόπουλο


  Η πλούσια διατροφή σε κοτόπουλο κατά την παιδική – εφηβική ηλικία μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό από τον καρκίνο του εντέρου, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστόνη.