Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

24.000 έλληνες έφυγαν μετανάστες στην Γερμανία!


Άλλες εποχές θυμίζει ο αριθμός ρεκόρ των ελλήνων που έφυγαν μετανάστες στην Γερμανία. Μόνο το 2011 αυξήθηκαν κατά  90% και όλα αυτά σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής κυβέρνησης.
Tο Reuters αναφέρει στοιχεία για πολίτες πολλών χωρών που πήγαν μετανάστες στην Γερμανία.


Τηλεφώνημα Μέρκελ στον Παπούλια και ευχή για "ισχυρή κυβέρνηση"


"Μια ισχυρή κυβέρνηση για τον Ιούνιο", ευχήθηκε τηλεφωνικά η γερμανίδα καγκελάριος στον Κ.Παπούλια.
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επικοινώνησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι. Μια έκτακτη επικοινωνία που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την ανησυχία της γερμανικής κυβέρνησης για την έκβαση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.


FTD: «Αριστερός δημαγωγός ο Τσίπρας»


Δημαγωγός και συγκρουσιακός κατά τους Γερμανούς ο Αλέξης Τσίπρας. «Γιατί να εφαρμόζουν προγράμματα λιτότητας άλλα κράτη, όταν ένας 30χρονος στην Αθήνα μπορεί να γονατίζει ολόκληρη την ευρωζώνη;» διερωτώνται τα γερμανικά ΜΜΕ.
Εξαιρετικά σκληρό για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το δημοσίευμα των Financial Times, που αναφέρεται στις προειδοποιήσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστιν Λαγκάρντ.
«Το μήνυμα είναι σαφές: Αν η Ελλάδα αμφισβητήσει το σχέδιο διάσωσης θα σταματήσει η ζωτική χρηματοδοτική βοήθεια. Το συμφωνηθέν αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας για τη δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.


Τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα


Οι νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα, οι μαζικές αναλήψεις από τις ελληνικές και ισπανικές τράπεζες, οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο του G8 σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την ευρωζώνη είναι τα θέματα που πρωταγωνιστούν σήμερα στο διεθνή Τύπο.
«Μια αύρα αναπόφευκτου περιβάλλει αυτό που μέχρι πρότινος φάνταζε αδύνατο» σημειώνει ο Economist σε σημερινό του δημοσίευμα με θέμα το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη. «Είναι λάθος να προσποιούμαστε ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί μια απλή ή θεμιτή εξέλιξη», υπογραμμίζει.