Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Κριμαία: Το 93% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία

ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ
Την ένωσή της με τη Ρωσία θα ζητήσει αύριο επισήμως η Κριμαία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σέργκι Αξιόνοφ στο λογαριασμό του στο twitter, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του exit poll που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών και Κοινωνιολογικών Ερευνών της Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Ανέκδοτο: Σύζυγος αγοράζει κρυφά κινητό



Λοιπόν, ένας άντρας αγοράζει κινητό αλλά δεν το λέει στη γυναίκα του...και αποφασίζει να της κάνει μια μικρή πλάκα... 

Αυξημένη προστασία στις οικογένειες στρατιωτικών

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ
Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης στην σύζυγο διαζευγμένου στρατιωτικού – Δικαίωμα περίθαλψης και στα άνεργα παιδιά στρατιωτικών, σε παιδιά που σπουδάζουν μέχρι το 26ο έτος της ηλικίας τους και σε άγαμες θυγατέρες και αδελφές άνω των 40 ετών.

Κλειστά τη Δευτέρα τα φαρμακεία.

 Διαμαρτύρονται για τις πιέσεις της τρόικας
Το Δ.Σ. του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση....

Η κρίση «χτύπησε» και τα δικαιώματα των καταναλωτών.



Στο έλεος των ορέξεων των καταστηματαρχών έχουν αφεθεί οι καταναλωτές, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών. 

Θεσσαλονίκη: Bluetooth και Internet στην υπηρεσία των οδηγών

Νέο σύστημα πληροφόρησης του χρόνου για μετακινήσεις στον κεντρικό ιστό της Θεσσαλονίκης από το ΕΚΕΤΑ. Βρείτε την πιο σύντομη διαδρομή στην πόλη μέσω του smartphone ή του tablet.


Μάχη για μέρισμα μισό δισ. ευρώ

Σκληρή διαπραγμάτευση σε έξι μέτωπα
 Η τρόικα, εκφράζει τη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων, για την πρόωρη, όπως υποστηρίζουν, εξαγγελία διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος. 

 Συμβιβασμούς σε έξι σημεία αναζητούν κυβέρνηση και τρόικα, καθώς και οι δύο κατανοούν ότι τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει την καταβολή των δόσεων ύψους τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ, εξαντλούνται.

Δίδακτρα – πρόστιμο αντί για διαγραφή των αιώνιων φοιτητών

- Έκθεση του ΟΟΣΑ για τα πανεπιστήμια προτείνει την επιβολή “προστίμου” στους αιώνιους φοιτητές
- Στις προτάσεις του Οργανισμού και ο περιορισμός του συνολικού αριθμού των εισακτέων
- Μείωση κρατικών επιχορηγήσεων για φοιτητές που καθυστερούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Κ.Περιστέρη: Σημαντικούς τάφους «κρύβει» ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη

Η περίβολος του τυμβου Καστά στην Αμφίπολη

 Την εξέλιξη της ανασκαφής του μνημειακού περιβόλου του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη και τη σχέση του με το μνημείο του Λέοντα της Αμφίπολης, παρουσίασε, στην 27η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» που διεξήχθη από την Πέμπτη 13/3 έως το Σάββατο 15/3, στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη.


ΔΗΜΟΣ Σιντικής: Οι 53 πρώτοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον Σάββα Κοσμίδη

Σάββας Κοσμίδης-Υποψήφιος Δήμαρχος Σιντικής

 Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα 53 ονόματα των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου Σιντικής κ. Σάββα Κοσμίδη, για τις Δημοτικές εκλογές στις 18 Μαϊου 2014. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα των υποψηφίων. Τα ονόματα είναι: 


«Ασημένιος» ο Πετρούνιας στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους [βίντεο]

Το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους...
στη Γερμανία.