Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνα – κόλαφος: Πόσες ώρες διδάσκουν άραγε οι Έλληνες παιδαγωγοί;

Έρευνα – κόλαφος: Πόσες ώρες διδάσκουν άραγε οι Έλληνες παιδαγωγοί;


Τη σφοδρή  αντίδραση της ΔΟΕ προκαλεί η προοπτική αύξησης του διδακτικού ωραρίου.
Στην τελευταία του έκθεση (2012) για την Εκπαίδευση ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τον ακριβή αριθμό των διδακτικών ωρών μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος.


Παραιτήθηκε η βουλγαρική κυβέρνηση


Την παραίτησή της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας μετά τις διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα για τα μέτρα λιτότητας. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, τη Δευτέρα, έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε ότι παραιτούνται όλα τα μέλη της κυβέρνησής του.


Στουρνάρας: Υπάρχει γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα


Το γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.


Η μία ...Ferrari που πουλήθηκε στην Ελλάδα


Στην Ελλάδα της φιγούρας που τα πολυτελή αυτοκίνητα έκαναν παρέλαση την τελαυταία δεκαετία, τον τελευταίο χρόνο πουλήθηκε μόνο μία Ferrari...

 

«Εχετε φθάσει στα όρια, δεν ζητώ άλλες θυσίες»


Με θερμά λόγια και αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει φθάσει στα όριά του, από τον οποίο, όπως είπε, δεν ζητεί άλλες θυσίες, αντιφώνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Φρανσουά Ολάντ.